Κοροναϊός : Χαρτί υγείας με το… δελτίο
Σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο οι καταναλωτές αγοράζουν μαζικά χαρτί υγείας αναμένοντας προβλήματα στις προμήθειες
Χαρτί υγείας με… δελτίο αποφάσισε να πουλά η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Αυστραλία αφού δεκάδες πολίτες έσπευσαν να κάνουν προμήθειες εξαιτίας του φόβου για την επιδημία του νέου κοροναϊού.
Σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο οι καταναλωτές αγοράζουν μαζικά χαρτί υγείας αναμένοντας προβλήματα στις προμήθειες.
Για τον λόγο αυτό, η αλυσίδα στο Σίδνευ ανακοίνωσε ότι θέτει ως όριο τα τέσσερα πακέτα ανά άτομο, ένα μέτρο που θα εφαρμόσει «ώστε να εγγυηθούμε ότι μεγαλύτερος αριθμός πελατών θα έχει πρόσβαση σε αυτά τα προϊόντα».
«Αυτό θα βοηθήσει να διασφαλίσουμε τα επίπεδα των αποθεμάτων μας για όσο διάστημα οι εταιρείες αυξάνουν την τοπική παραγωγή και τις παραδόσεις ώστε να αντιμετωπιστεί η πιο αυξημένη ζήτηση», ανέφερε η αλυσίδα σε ανακοίνωσή της.

Στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί 42 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2, κυρίως μεταξύ των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Princess Diamond, το οποίο παρέμεινε επί ημέρες σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία.
Τις τελευταίες ημέρες οι Αυστραλοί καταναλωτές σπεύδουν να αγοράσουν κάποια προϊόντα από τα σούπερ μάρκετ, κάτι που έχει οδηγήσει σε ελλείψεις.

Στους ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης χρήστες αναρτούν φωτογραφίες που δείχνουν ράφια άδεια από χαρτί υγείας, κονσέρβες και άλλα προϊόντα όπως ρύζι και αβγά, ενώ έχουν γίνει viral τα hashtag #toiletpapercrisis (κρίση χαρτιού υγείας) #toiletpepaergate (χαρτί υγείας- γκέιτ).
Ελλείψεις παρουσιάζονται και σε άλλα προϊόντα, όπως χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά τζελ και σαπούνια.

- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)











































![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442