Δεν απειλείται η θητεία Πάουελ στη Fed, διαβεβαιώνει σύμβουλος του Λευκού Οίκου
Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κούντλοου, διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν απειλείται η θητεία του Τζερόμ Πάουελ στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed), παρά τις συνεχείς επικρίσεις που δέχεται ο τελευταίος από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, επειδή αύξησε τα επιτόκια.
Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κούντλοου, διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν απειλείται η θητεία του Τζερόμ Πάουελ στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed), παρά τις συνεχείς επικρίσεις που δέχεται ο τελευταίος από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, επειδή αύξησε τα επιτόκια.
Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος προτίθεται να τον υποβιβάσει.
Όταν ρωτήθηκε από το οικονομικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC αν η θέση του Πάουελ είναι «ασφαλής» ο Κούντλοου απάντησε ότι «ναι, πιστεύω πως ναι» και πρόσθεσε: «Δεν προσπαθούμε να τον εκδιώξουμε επί του παρόντος».
Διαβεβαιώνοντας ότι η ανεξαρτησία της Fed είναι σεβαστή, ο Κούντλοου τόνισε ότι «η τελευταία αύξηση των επιτοκίων αποδείχθηκε άχρηστη».
Η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 0,25% τον Δεκέμβριο του 2019. Στην τελευταία συνεδρίασή της, στις 19 Ιουνίου, αποφάσισε να τα αφήσει στα ίδια επίπεδα, παρά τις πιέσεις του Λευκού Οίκου να τα μειώσει για να περιοριστεί το κόστος δανεισμού.
«Αν η Fed μείωνε τα επιτόκια, θα γινόμασταν (σ.σ. η ανάπτυξη) πύραυλος. Όμως πληρώνουμε υψηλούς τόκους και αυτό δεν είναι αναγκαίο», είπε πρόσφατα ο Τραμπ, κατηγορώντας τη Fed ότι «δεν ξέρει τι της γίνεται».
Οι άνθρωποι με ουσιαστικές φιλίες ζουν περισσότερο και έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα
Σύμφωνα με νέα μελέτη, μικρές αλλαγές στην καθημερινή κίνηση, όπως το πιο γρήγορο περπάτημα ή το ανέβασμα από τις σκάλες, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας