Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Αβάσιμες οι αναφορές των ΗΠΑ περί στρατιωτικής επιχείρησης στη Βενεζουέλα

Ρωσία: Αβάσιμες οι αναφορές των ΗΠΑ περί στρατιωτικής επιχείρησης στη Βενεζουέλα

«Η Ρωσία έχει καταστήσει σαφές το γιατί οι ειδικοί της έφθασαν στο Καράκας. Δεν πρόκειται για "στρατεύματα"» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Διαψεύδει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στις αναφορές των ΗΠΑ ότι Ρώσοι στρατιώτες έχουν μεταβεί στη Βενεζουέλα, κάνοντας λόγο για «αβάσιμους ισχυρισμούς».

«Η άφιξη των ειδικών της ρωσικής στρατιωτικής βιομηχανίας εξακολουθεί να ενοχλεί την Ουάσινγκτον. Η Ρωσία έχει καταστήσει σαφές το γιατί οι ειδικοί της έφθασαν στο Καράκας. Δεν πρόκειται για «στρατεύματα»» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Επομένως, όλοι οι ισχυρισμοί ότι η Μόσχα διεξάγει “στρατιωτική επιχείρηση” στη Βενεζουέλα είναι απολύτως αβάσιμοι», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ζαχάροβα.

Υπενθυμίζεται ότι δύο αεροπλάνα της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας έφθασαν το περασμένο Σάββατο έξω από το Καράκας. Πιθανολογείται ότι μετέφεραν σχεδόν 100 στελέχη των ρωσικών ειδικών δυνάμεων και προσωπικό της κυβερνοασφάλειας.

Η Μόσχα ανακοίνωσε πως έστειλε στρατιωτικούς στη Βενεζουέλα βάσει συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας. Επέμεινε ωστόσο πως δεν συνιστούν απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα, όπως ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024