Χάντμπολ (A):Συγκλονιστική νίκη της Γερμανίας, «ζωντανή» για την πρόκριση η Βραζιλία
Η εθνική ομάδα χάντμπολ της Γερμανίας επικράτησε 32-29 της αντίστοιχης της Σουηδίας για την 1η αγωνιστική (Β΄ όμιλος) της πρώτης φάσης, έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά κι έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Η εθνική ομάδα χάντμπολ της Γερμανίας επικράτησε 32-29 της αντίστοιχης της Σουηδίας για την 1η αγωνιστική (Β΄ όμιλος) της πρώτης φάσης, έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά κι έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Στο ημίχρονο η Γερμανία προηγήθηκε με 18-15. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Τόμπιας Ρέιτσμαν με 6 γκολ και για τους ηττημένους ο Τζέρι Τόλμπριγκ με 8.
Σε άλλο ματς του ομίλου πολύ σπουδαία νίκη με 34-32 (ημίχρονο 16-13) επί της Πολωνίας σημείωσε η Βραζιλία.
Με κορυφαίο τον Ζοσέ Γκιγιέρμε Ντε Τολέδο, που σημείωσε οκτώ τέρματα, οι οικοδεσπότες πήραν ένα αποτέλεσμα που μπορεί να τους χαρίσει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Τέλος δυσκολεύτηκε πολύ η Γαλλία απέναντι στην Τυνησία, τελικά όμως επικράτησε με 25-23 (ημίχρονο 16-11). Οι «τρικολόρ», που διεκδικούν ένα τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο μετά το Πεκίνο και το Λονδίνο, συνάντησαν σθεναρή αντίσταση από την αφρικανική ομάδα, αλλά στο τέλος «μίλησε» η εμπειρία τους και η έκπληξη αποτράπηκε.
Στον Β’ όμιλο
Το Κατάρ επικράτησε άνετα 30-23 της Κροατίας για την 1η αγωνιστική (Α΄ όμιλος) της πρώτης φάσης του Ολυμπιακού τουρνουά χάντμπολ ανδρών στο Ρίο κι έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Στο ημίχρονο η εθνική ομάδα του Κατάρ προηγήθηκε με 15-8. Κορυφαίος σκόρερ της νικήτριας ήταν ο Ζάρκο Μάρκοβιτς με 10 τέρματα, ενώ για τους ηττημένους ο Μανουέλ Στρλέκ σημείωσε 5.
Στον ίδιο όμιλο η Δανία επικράτησε με 25-19 της Αργεντινής. Απο έξι τέρματα πέτυχαν για τους νικητές οι Σβαν και Χάνσεν, ενώ απο την Αργεντινή ξεχώρισε ο Πάμπλο Σιμονέτ, που σημείωσε επτά γκολ.