Διετής αποκλεισμός στην Κενυάτισσα Μαραθωνοδρόμο, Τζέπτου
Με αποκλεισμό δύο χρόνων τιμωρήθηκε για χρήση απαγορευμένων ουσιών η Ρίτα Τζέπτου, νικήτρια των Μαραθωνίων δρόμων σε Βοστώνη και Σικάγο. Η τιμωρία της αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στον αθλητισμό της Κένυας, που διαθέτει τους κορυφαίους δρομείς στον κόσμο, αλλά τον τελευταίο χρόνο έχει δει δεκάδες αθλητές της να τιμωρούνται για ντόπνγκ.
Με αποκλεισμό δύο χρόνων τιμωρήθηκε για χρήση απαγορευμένων ουσιών η Ρίτα Τζέπτου, νικήτρια των Μαραθωνίων δρόμων σε Βοστώνη και Σικάγο. Η τιμωρία της αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στον αθλητισμό της Κένυας, που διαθέτει τους κορυφαίους δρομείς στον κόσμο, αλλά τον τελευταίο χρόνο έχει δει δεκάδες αθλητές της να τιμωρούνται για ντόπνγκ.
Η 33χρονη Τζέπτου έχει αρνηθεί κάθε σχέση με το ντόπινγκ, αλλά η ομοσπονδία της χώρας της δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που έδωσε και της επέβαλε διετή αποκλεισμό. Ο Κενυάτης υπουργός Αθλητισμού χαρακτήρισε «ντροπή» για τη χώρα τα αυξημένα κρούσματα ντόπινγκ, ενώ ο Ντέιβιντ Ρουντίσα, ο μεγαλύτερος αθλητής των 800μ στον κόσμο, συμφωνεί ότι έχει πληγεί ανεπανόρθωτα η φήμη της Κένυας.
Την Τετάρτη, η Κένυα υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τους Οργανισμούς κατά του ντόπινγκ της Κίνας και της Νορβηγίας, ώστε να τη βοηθήσουν στην πάταξη της μάστιγας των αναβολικών από τον αθλητισμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γάζα: Τουλάχιστον 2.842 Παλαιστίνιοι εξαϋλώθηκαν εξαιτίας θερμοβαρικών όπλων που χρησιμοποίησε το Ισραήλ
- Ερντογάν: Ποιος είναι ο αμφιλεγόμενος εισαγγελέας που διόρισε υπουργό Δικαιοσύνης
- Ιωάννης Καποδίστριας: Ο δρόμος παντός τιμίου ανθρώπου
- Eurovision 2026: Τι ώρα θα προβληθεί απόψε ο Α’ Ημιτελικός – πώς ψηφίζει το κοινό
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκληρίζει συνειδητά την ελληνική κτηνοτροφία
- Τι συμβαίνει με τα εισιτήρια του Final Four: Οι διαφορές μέσα σε 4 χρόνια (pic)
- Ορθολογικές και εφαρμόσιμες οι νέες ρυθμίσεις καθαρισμού οικοπέδων λέει η ΠΟΜΙΔΑ
- Εθνική Οδός: Μεθυσμένος οδηγός κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα επί 25 χιλιόμετρα και συγκρούστηκε με νταλίκα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442