Σπόντες του Μουρίνιο για «Μπάρτσα» και αισιοδοξία για τη ρεβάνς με τη Μπάγερν
Ο Ζοσέ Μουρίνιο ασχολήθηκε περισσότερο με το σαββατιάτικο ντέρμπι κόντρα στη Μπαρτσελόνα παρά με την ήττα 2-1 από την Μπάγερν στο Championa League, αφότου ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στο Μόναχο. «Ξέρει ακριβώς πώς το έχει πετύχει αυτό» ήταν η σπόντα για τον Γκουαρντιόλα.
Ο Ζοσέ Μουρίνιο ασχολήθηκε περισσότερο με το σαββατιάτικο ντέρμπι κόντρα στη Μπαρτσελόνα παρά με την ήττα 2-1 από την Μπάγερν στο Championa League, αφότου ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στο Μόναχο.
«Ο Γκουαρντιόλα είναι ένα ευφυέστατο παιδί. Ο ίδιος έχει πλήρη επίγνωση του πως κατάφερε να κερδίσει τόσα πολλά παιχνίδια σε όλα τα πρωταθλήματα. Ξέρει ακριβώς πώς το έχει πετύχει αυτό», δήλωσε ο προπονητής των «μερένχες», ενόψει του «ελ κλάσικο» της Ισπανίας(21/4), όπου η Μπαρτσελόνα θα φιλοξενήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νου».
«Έχουν δει όλοι τη φόρμα που είναι οι παίκτες μου. Είναι όμως λογικό μερικοί παίκτες, σε αυτό το σημείο της σεζόν, τον Απρίλιο, να μην είναι στο τοπ της φόρμας τους. Πιστεύω ότι είμαστε πάντως έτοιμοι για το πιο κομβικό σημείο της σεζόν».
Ο Μουρίνιο αναφέρθηκε και στην ήττα της ομάδας του από τη Μπάγερν στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
«Πιστεύω πως η ισοπαλία θα ήταν ένα πιο δίκαιο αποτέλεσμα, αλλά το ποδόσφαιρο είναι τέτοιο ώστε όποιος σκοράρει περισσότερο κερδίζει. Δεν έχει καμία σημασία αν πετυχαίνεις το γκολ στο πρώτο ή στο τελευταίο λεπτό», ήταν τα λόγια του Πορτογάλου τεχνικούκαι συνέχισε:
«Δεν θεωρώ ότι ήταν άσχημο αποτέλεσμα καθώς δεν μας υποχρεώνει να κάνουμε κάποια ιστορική ανατροπή στη ρεβάνς. Μπορούμε να περάσουμε με ένα νορμάλ αποτέλεσμα, νικώντας 1-0 ή 2-0. Θεωρώ ότι η ομάδα είναι σε θέση να απαντήσει με τον τρόπο μας, στο σπίτι μας, με το κοινό μας που θα γεμίσει το γήπεδο και θα μας δώσει δύναμη, παρότι θα έχουμε μόνο 2 ή 3 ημέρες να ξεκουραστούμε μετά το ματς του Σαββάτου με τη Μπαρτσελόνα» και κατέληξε:
«Δεχτήκαμε ένα γκολ από στημένη φάση σε μία κρίσιμη στιγμή του ματς. Δεν κριτικάρω το διαιτητή, αποδέχομαι τις αποφάσεις και το λάθος του, όμως το γκολ ήταν οφσάιντ και θα έπρεπε να έχει ακυρωθεί.
Έδειχνε ότι θα τελειώσει ισόπαλο όμως σκόραραν στο τέλος. Τα λέμε στη ρεβάνς».
Ο επαναληπτικός αγώνας στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου.