Bob Dylan «Chimes of Freedom»
Πενήντα χρόνια διεθνούς αμνηστίας, 50 χρόνια μουσικής πορείας για τον Bob Dylan, έχουν ως αποτέλεσμα ένα τετραπλό CD, με 75 διασκευές τραγουδιών ερμηνευμένες από 80 σύγχρονους καλλιτέχνες! Εντυπωσιακή λίστα καλλιτεχνών περιλαμβάνει το τετραπλό CD, που μόλις κυκλοφόρησε από τη Universal, με αφορμή τα 50 χρόνια της Διεθνούς Αμνηστίας. Η έκδοση περιλαμβάνει 75 νέες διασκευές τραγουδιών […]
Η έκδοση περιλαμβάνει 75 νέες διασκευές τραγουδιών του Bob Dylan ερμηνευμένες από περισσότερους από 80 σύγχρονους καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων και οι: Adele, The Airborne Toxic Event, Joan Baez, Natasha Bedingfield, Jackson Browne, Cage the Elephant, Elvis Costello, Darren Criss, Miley Cyrus, Dave Matthews Band, K’NAAN, Ke$ha, Mark Knopfler, Diana Krall, Lenny Kravitz, Kris Kristofferson, Ziggy Marley, Maroon 5, Tom Morello, My Chemical Romance, Joe Perry, Queens Of The Stone Age, Raphael Saadiq, Seal & Jeff Beck, Silversun Pickups, Patti Smith, Sting, Sugarland, Pete Townshend, Lucinda Williams, Evan Rachel Wood.
Το μουσικό φάσμα περιλαμβάνει από rock έως rap & hip hop, και από pop & folk έως country, jazz & blues, ενώ πολλοί από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν είχαν ήδη ηχογραφήσει κάποιο αγαπημένο τους τραγούδι του Bob Dylan αλλά δεν το είχαν ποτέ δημοσιοποιήσει. Όλα λοιπόν τα κομμάτια είναι καινούργια πλην ενός, αυτού που ερμηνεύει ο ίδιος ο Dylan και που δίνει τον τίτλο του τετραπλού αυτού album: Chimes of Freedom.
Πολλά από τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν μέσα σε βαν, δωμάτια ξενοδοχείων ή στούντιο συναυλιών! Όλοι παραχώρησαν αφιλοκερδώς το χρόνο τους, από τους ερμηνευτές και τους μουσικούς ως τους παραγωγούς και τους ηχολήπτες αλλά και εκείνους που έκαναν το τελικό master.
Το εξώφυλλο του album έκανε ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης Mick Haggerty.
Διεθνής Αμνηστία
H Διεθνής Αμνηστία που το 1977 βραβεύτηκε με Nobel Eιρήνης, εργάζεται από το 1961 για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σε όλη δε τη διάρκεια της ύπαρξής της η σχέση της με τη μουσική υπήρξε ιδιαίτερη. Από τη συνεργασία της με τον Bono και τον Bob Geldof κι από τη μεγάλη συναυλία του 1998, όπου συνυπήρξαν στη σκηνή οι Bruce Springsteen, Joan Baez, Youssou N’Dour, Peter Gabriel, Trace Chapman, Sting… έως το διπλό δίσκο του 2007 με τραγούδια του John Lennon (Instant Karma).
Τώρα όμως για τα 50 της χρόνια αυτή η μη κυβερνητική οργάνωση ήθελε κάτι ακόμα μεγαλύτερο… και επιπλέον, τα 50 της χρόνια συνέπιπταν με τα 50 χρόνιας πορείας στη μουσική του Bob Dylan, ενός καλλιτέχνη που τα αντιπολεμικά του τραγούδια διαμαρτυρίας έχουν μείνει στις συνειδήσεις πολλών γενιών ακροατών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Όλα τα έσοδα αυτού του τετραπλού album θα διατεθούν στη Διεθνή Αμνηστία για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!
- Η ώρα του ανακριτή για τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου «Βιολάντα» – Συγκέντρωση εργαζομένων έξω από το δικαστήριο
- Δημοσία δαπάνη η κηδεία της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ
- Παναγιώτης Στάθης: Πέθανε η μητέρα του πριν βγει στον αέρα το «Καλημέρα Ελλάδα»
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Απανταχού Μανιατών
- Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου: Έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες – Άνεμοι έως 9 μποφόρ στη Θεσσαλονίκη
- «Λατρεύω τη μυρωδιά της ναπάλμ το πρωί»: Ο Ρόμπερτ Ντιβάλ ήταν ένας δευτεραγωνιστής με τον αέρα ενός σταρ του Χόλιγουντ
- Η viral αγκαλιά του Νεϊμάρ με ηλικωμένη φίλαθλο: Πραγματοποίησε το όνειρό της και… φορτσάρει για το δικό του (vid)
- Ουκρανία: Ξεκινά ο τρίτος γύρος συνομιλιών στη Γενεύη στο φόντο εκατέρωθεν επιθέσεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/diego-ph-ERDe79VhS1o-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442