
Τα «κομμένα» σχολικά εγχειρίδια της Ιστορίας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Έλληνες και ξένοι ακαδημαϊκοί εξερευνούν τα «κομμένα» σχολικά εγχειρίδια της Ιστορίας σε μία συζήτηση με το κοινό στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σήμερα, Τετάρτη. Τα ζητήματα, που θα τεθούν, αφορούν τα κριτήρια που καθορίζουν το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων Ιστορίας και την προσέγγιση των ιστορικών πηγών.
Έλληνες και ξένοι ακαδημαϊκοί εξερευνούν τα «κομμένα» σχολικά εγχειρίδια της Ιστορίας σε μία συζήτηση με το κοινό στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σήμερα, Τετάρτη.
Τα ζητήματα, που θα τεθούν, αφορούν τα κριτήρια που καθορίζουν το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων Ιστορίας και την προσέγγιση των ιστορικών πηγών.
Στην συζήτηση θα εξεταστούν οι περιπτώσεις των «κομμένων» εγχειριδίων και οι λόγοι που οδήγησαν στην απόσυρσή τους, τι είδους ιστορία θέλουν οι γονείς να διδάσκονται τα παιδιά και οι λόγοι που το επιστημονικό αυτό αντικείμενο, φτάνει να προκαλεί τόσες κοινωνικές εντάσεις.
Προσκεκλημένοι ομιλητές στην εκδήλωση είναι οι: Κώστας Αγγελάκος, Επίκουρος Καθηγητής Παιδαγωγικών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και διευθυντής του περιοδικού Νέα Παιδεία, Χριστίνα Κουλούρη, καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Μιρέλα-Λουμινίτα Μουργκέσκου, καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου.
Την συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Μανώλης Πιμπλής.
Η συζήτηση θα γίνει στην Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών από τις 19:00 – 21:00
Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά μία ώρα πριν από την εκδήλωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ενεργειακή κρίση: Η Ευρώπη ξανά μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις
- ΠΑΟΚ – Μύκονος Betsson 100-87: Βήμα «4άδας» για τον «δικέφαλο» (vid)
- Δυνατός σεισμός στο Άγιον Όρος
- Αγοραστική δύναμη: Στην… ουρά της ΕΕ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ – Μαζί με τη Βουλγαρία
- Ανάπτυξη χωρίς ανθεκτικότητα – Το κρυφό κοινωνικό ρήγμα της EE
- Μαρσέλο Λίπι σε Γκατούζο: «Μου θυμίζεις τον εαυτό μου»
- Oxford Economics: Η Ελλάδα μπορεί να λάβει σοβαρότερα μέτρα για την ακρίβεια – Η απόφαση είναι πολιτική
- Τρόμος σε Περιστέρι και Κολωνό για σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες – Αναζητούν τον άνδρα οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 25.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442