Lied & Chanson
Μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά με πρωταγωνιστές το γαλλικό και γερμανικό τραγούδι! Βραδιά τραγουδιού με τίτλο «Lied & Chanson», διοργανώνεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις», την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου. Μια ιδιαίτερη βραδιά στην οποία θα πρωταγωνιστήσουν το γερμανικό και το γαλλικό τραγούδι, με έργα των Franz Schubert, Robert Schumann, Richard Strauss, Gabriel Faure, Henri Duparc κ.α. Την […]
Μια ιδιαίτερη βραδιά στην οποία θα πρωταγωνιστήσουν το γερμανικό και το γαλλικό τραγούδι, με έργα των Franz Schubert, Robert Schumann, Richard Strauss, Gabriel Faure, Henri Duparc κ.α.
Την ποίηση κα τη μουσική κορυφαίων Γερμανών και Γάλλων δημιουργών της εποχής του ρομαντισμού, ερμηνεύουν η σοπράνο Δέσποινα Τσουκαλά και ο πιανίστας Αρης Γραικούσης.
Η σοπράνο Δέσποινα Τσουκαλά έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες και ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει πάρει μέρος σε παραγωγές όπερας στην Αυστρία και στην Ελλάδα. Έχει ηχογραφήσει ζωντανά για τη Βαυαρική Ραδιοφωνία, το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και το ΡΙΚ.
Επίσης έχει δώσει πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και Γερμανία με Ορατόρια, έργα σύγχρονων συνθετών και με μουσική των δεκαετιών 1930-1960 (Musical, Tango, Γαλλικό Chanson κ.α.).
Ασχολείται με την καλλιτεχνική παραγωγή ζωντανών θεαμάτων. Έχει συνεργαστεί με την εταιρεία Φόρμιγξ και την Εθνική Λυρική Σκηνή ως υπεύθυνη παραγωγής και από τον Απρίλιο του 2010 έχει αναλάβει τη διεύθυνση παραγωγής στη Μικρή Όπερα του Κόσμου.
Από το 2004 διδάσκει κλασσικό και σύγχρονο τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο ενώ από το 2008 συνεργάζεται επίσης με το Ωδείο τέχνης & τεχνολογίας.
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης έχει κάνει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στη Γερμανία και στην Πολωνία. Στην Ελλάδα, έχει εμφανιστεί στην Κρήτη, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο φεστιβάλ Σύμης, στο Πήλιο, στη Νάξο, στη Μύκονο και στη Δήλο στη συναυλία για την “πανσέληνο του Αυγούστου” το 1999, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Το 2005, διακρίθηκε σε ακρόαση της EPTA (European Piano Teachers Associations) όπου του διοργάνωσαν ατομικό ρεσιτάλ.
Παράλληλα, ασχολείται ενεργά με τη συνοδεία στο κλασικό και το σύγχρονο τραγούδι και έχει κάνει εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και σε συναυλίες, με ρεπερτόριο από θεατρικό και κινηματογραφικό musical, jazz, tangos και έχει συνοδέψει πολυάριθμες χορωδίες.
Από το 2004 διδάσκει πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και το Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου.
Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, 20:30
Είσοδος: 12 ευρώ
Διέλευσις (Πολυχώρος Πολιτισμού)
Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη
Τηλ. 210 8613739
- Λούβρο: Κάγκελα ασφαλείας στα παράθυρα του μουσείου μετά την ληστεία του Οκτωβρίου
- Σέρρες: Αγνοείται πυροσβέστης – Έρευνες για τον εντοπισμό του
- Η Premier League και το χρυσό μοίρασμα που ανοίγει την ψαλίδα
- Παναθηναϊκός: Κίνηση για Κοντούρη, τι ισχύει με Παντελίδη, Κωστή και Βήχο
- Διπλωματικό απρόοπτο στη Συρία: «Έκοψαν» ξαφνικά τη συνέντευξη Τύπου Φιντάν – Συγγνώμη ζήτησε η Δαμασκός
- «Ξωτικά» τρύπωσαν στο νοσοκομείο Παίδων και είπαν τα κάλαντα σε νοσηλευόμενα παιδιά
- Το «Ριφιφί του Αιώνα» – Η αληθινή ιστορία πίσω από τη νέα σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια
- Ρεπόρτερ των New York Times προσφεύγει κατά των εταιρειών ΑΙ για πειρατεία των βιβλίων του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 24.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/stephan-widua-ef5IgSRyFjo-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442