Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στην παράταση ηττήθηκε η εθνική γυναικών με 70-68 από τη Λετονία

Στην παράταση ηττήθηκε η εθνική γυναικών με 70-68 από τη Λετονία

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική γυναικών στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου για την πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ παρά την ήττα της με 70-68 στην παράταση από τη Λετονία (58-58 κ.δ.). Πρώτη αντίπαλος της Ελλάδας στην επόμενη φάση, που ξεκινά την Πέμπτη, είναι η Ισπανία.

66

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική γυναικών στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου για την πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ παρά την ήττα της με 70-68 στην παράταση από τη Λετονία (58-58 κ.δ.).

Η ελληνική ομάδα παίζοντας από την πρώτη στιγμή σκληρή άμυνα δεν άφησε το παιχνίδι να χάσει τον ρυθμό που με δυσκολία επέβαλε η Λετονία. Κράτησε την αντίπαλο σε χαμηλό σκορ για τα δεδομένα της, ολοκληρώνοντας το ημίχρονο με 21-37. Στο δεύτερο μέρος τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα έβγαλαν όλο τους το πάθος.

Με αργό ρυθμό… ροκάνιζαν τη διαφορά με την Σωτηρίου και την Παπαμιχαήλ να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 39-43. Με την έναρξη του τελευταίου η Μάλτση ανέβασε την απόδοσή της και έδωσε λύσεις την επίθεση με προσωπικές της ενέργειες με αποτέλεσμα να δώσει το προβάδισμα στην Εθνική μας με 57-55 με δύο συνεχόμενα τρίποντα δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Η Γέκαμπσον διαμόρφωσε το 57-58 και η Παπαμιχαήλ κέρδισε φάουλ τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος ευστοχώντας στη μία από τις δύο βολές (58-58). Η Γέκαμπσον αστοχεί στην τελευταία επίθεση και το παιχνίδι πάει την παράταση.

Καλέτζου και Καλτσίδου κέρδισαν τα απαραίτητα φάουλ και με βολές το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε με 68-65. Οι Λετονές στο κρίσιμο σημείο έβγαλαν το ταλέντο τους και με την Μπάσκο να πετυχαίνει πέντε συνεχόμενους πόντους πήραν το προβάδισμα 68-70 ενώ απέμεναν 24 δευτερόλεπτα.

Η Μάλτση ανέλαβε την τελευταία επίθεση της Εθνικής μας όμως γλίστρησε και έπεσε κάτω με αποτέλεσμα να μην την ολοκληρώσει και το παιχνίδι να λήξει 68-70.

Δεκάλεπτα: 15-18, 21-37, 39-43, 58-58, 68-70.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλέντζου 6, Δημητράκου , Χατζηνικολάου, Καλτσίδου 21 (2), Μάλτση 24 (4), Παπαμιχαήλ 13, Λύμουρα, Σωτηρίου 4, Κοσμά.

ΛΕΤΟΝΙΑ: Εγκλιτε 2, Ταμάνε 4, Μπάσκο 10 (1), Γιάνσον 8, Γέκαμπσον 26 (4), Πούτνινα 3 (1), Κρούμπεργκα 7 (2), Τάρε 3 (1), Κλάρκλινα 7 (1).

Κώστας Μίσσας:

«Είχαμε κάνει τα σχέδιά μας για να βγάλουμε εκτός ρυθμού την Λετονία και το πετύχαμε κρατώντας σε χαμηλά επίπεδα το σκορ. Όταν ένα παιχνίδι κρίνεται στις λεπτομέρειες αισθάνεσαι διπλά άσχημα. Νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά. Ελέγξαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και είχαμε υπομονή στην επίθεση. Δε θέλω να μιλήσω για τους διαιτητές γιατί τους σέβομαι και σέβομαι και τη Λετονία που είναι διοργανώτρια».

Στέλλα Καλτσίδου:

«Είχαμε μία μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουμε, όμως η Λετονία είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα και μέσα στο σπίτι της ακόμα καλύτερη. Στις λεπτομέρεις δεν καταφέραμε να κερδίσουμε το ματς και αυτός μας στεναχωρεί περισσότερο. Είναι μεγάλη ωστόσο η χαρά που παίξαμε μπροστά σε τόσο κόσμο».

Πρώτη αντίπαλος της Ελλάδας στην επόμενη φάση, που ξεκινά την Πέμπτη, είναι η Ισπανία.

Ο όμιλος διαμορφώνεται ως εξής:

1. Λετονία

2. Ισπανία

3. Σλοβακία

4. Πολωνία

5. Τσεχία

6. ΕΛΛΑΔΑ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο