Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Την Τετάρτη η κρίσιμη συνάντηση ΕΟΚ και ΠΣΑΚ

Την Τετάρτη η κρίσιμη συνάντηση ΕΟΚ και ΠΣΑΚ

Κρίσιμη ημέρα είναι η Τετάρτη, μετά την απεργία που κήρυξε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) στις 10 Σεπτεμβρίου. Εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) θα συναντηθούν με το διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΑΚ με στόχο την εξεύρεση λύσης. Στο πλευρό του ΠΣΑΚ και υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών.

26

Κρίσιμη ημέρα είναι η Τετάρτη, μετά την απεργία που κήρυξε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) στις 10 Σεπτεμβρίου. Εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) θα συναντηθούν στις 15:00 με το διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΑΚ με στόχο την εξεύρεση λύσης της «χρυσής τομής» στα αιτήματα των παικτών.

Το Κύπελλο Ελλάδας των ανδρών αρχίζει το ερχόμενο Σάββατο (20/9) με τη διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής της πρώτης φάσης, αλλά ο ΠΣΑΚ έχει καλέσει όλα τα μέλη του σε αποχή προκειμένου να ασκήσει πίεση για να λυθούν τα χρόνια προβλήματα στις συνθήκες εργασίας που ταλανίζουν το ελληνικό μπάσκετ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΣΑΚ, οι επαγγελματίες αθλητές του μπάσκετ δεν προτίθενται να λύσουν την απεργία «μέχρι να δοθεί μόνιμη και θεσμοθετημένη λύση στα προβλήματα μας».

Την ίδια ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου, ο ΠΣΑΚ έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου στις 13:30 στο ΟΑΚΑ.

Ανάμεσα στα πολλά αιτήματα του ΠΣΑΚ είναι επιγραμματικά:

1. Η νομοθετημένη και πλήρης ιατροφαρμακευτική ασφάλιση όλων των παικτών της Α2 κατηγορίας

2. Αναγνώριση της Α2 κατηγορίας ως επαγγελματική και όλων των παικτών που λαμβάνουν μέρος σε αυτήν ως επαγγελματιών, ακριβώς όπως των συναδέλφων τους της Α1.

3. Εγγύηση των χρημάτων των καλαθοσφαιριστών τόσο στην Α1 όσο και στην Α2 εθνική κατηγορία με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών ίσων με τους ελάχιστους προϋπολογισμούς των ομάδων.

4. Δυνατότητα μεταγραφής των Ελλήνων καλαθοσφαιριστών που εργάζονται στο εξωτερικό σε ελληνικές ομάδες κατά τη διάρκεια της χρονιάς (η «ελληνική» Ομοσπονδία δίνει το δικαίωμα αυτό μόνο στους ξένους καλαθοσφαιριστές!)

5. Θέσπιση της 15ης Ιουλίου ως τελική ημερομηνία για την ανακοίνωση των ομάδων που θα μετέχουν σε κάθε κατηγορία.


Ο ΣΕΠΚ στο πλευρό του ΠΣΑΚ

Στο πλευρό του ΠΣΑΚ και υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων που ετοιμάζει τάχθηκε με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΚ:

«Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης πιστός στις αρχές και τις δεσμεύσεις του για την ποιοτική αναβάθμιση του Αθλήματος στην Ελλάδα συμπαραστέκεται στην προσπάθεια του Π.Σ.Α.Κ. και δηλώνει αλληλέγγυος στις κινητοποιήσεις του.

»Η υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Π.Σ.Α.Κ. θα βοηθήσει στην πρόοδο του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης προστατεύοντάς το από την υποβάθμιση στην οποία το οδηγούν φαινόμενα όπως:

Απλήρωτοι και ανασφάλιστοι παίκτες, συμμετοχή σωματείων χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και άνιση μεταχείριση των Ελλήνων αθλητών από το ισχύων καθεστώς μεταγραφών, σε σχέση με τους κοινοτικούς και αλλοδαπούς αθλητές.

Ο ΣΕΠΚ εκδηλώνοντας την ενεργή συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα του ΠΣΑΚ καλεί τα μέλη του να διευκολύνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους αθλητές των ομάδων τους, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση του ΠΣΑΚ (π.χ. να μην υπάρχουν προπονήσεις τις ώρες των κινητοποιήσεων του ΠΣΑΚ, ειδικά στις πόλεις που θα γίνονται οι αγώνες Κυπέλλου)».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο