Καρδίτσα – ΑΕΚ 71-79: Με «30άρα» του Μπάρτλεϊ η «Ένωση» (vid)
Η ΑΕΚ ήταν μπροστά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης στην Καρδίτσα και με κορυφαίο τον Φρανκ Μπάρτλεϊ που πέτυχε 30 πόντους, επικράτησε τελικά με 79-71.
Την πέμπτη της σερί νίκη στο πρωτάθλημα πανηγυρίζει η ΑΕΚ, η οποία επιβλήθηκε της Καρδίτσαςεκτός έδρας με 79-71, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Stoiximan GBL. Έτσι η Ένωση ανέβηκε στο 10-4 και την τρίτη θέση, ενώ οι Θεσσαλοί έπεσαν στο 4-10.
Κορυφαίος για τους κιτρινόμαυρους ήταν ο Φρανκ Μπάρτλεϊ που σταμάτησε στους 30 πόντους, έχοντας την πολύτιμη βοήθεια του Αντόνις Άρμς που πρόσθεσε άλλους 13 πόντους. Από την άλλη πλευρά, ο Μπράντον Τζέφερσον είχε 15 πόντους, ο Ελ Έλις 14 και ο Νόα Χόρχλερ 10.
Η ΑΕΚ κατάφερε να αρχίσει και να κλείσει καλά την πρώτη περίοδο. Προηγήθηκε με 7-2 στα πρώτα λεπτά και στα τελευταία έκανε ένα σερί 9-0 για να προηγηθεί με 20-16, παίρνοντας εννιά πόντους από τον Φρανκ Μπάρτλεϊ. Ο Δικέφαλος κατάφερε με την αμυντική συμπεριφορά της και περιορίζοντας τα λάθη της, να έχει τον έλεγχο μέχρι τα τέλη της δεύτερης περίοδο. Έτσι στο 18’ βρέθηκε στο +11 (26-37), ωστόσο η θεσσαλική ομάδα μείωσε στους πέντε (34-39) στο τέλος του ημιχρόνου.
Η εικόνα του παιχνιδιού δεν διαφοροποιήθηκε στην τρίτη περίοδο καθώς η ΑΕΚ διατηρούσε το προβάδισμα, το οποίο έφτασε μέχρι τους οχτώ (50-58 στο 29’), πριν ολοκληρωθεί με την απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων στους τέσσερις (56-60). Η «Ένωση» την επανέφερε στους οχτώ (56-64) και παρότι η Καρδίτσα Ιαπωνική πλησίασε ξανά (68-70 στο 35’), μπαίνοντας στο τελευταίο τρίλεπτο βρέθηκε στο +7 (68-75).
Οι γηπεδούχοι όμως έμειναν στο παιχνίδι και στα 53’’ η διαφορά ήταν στους τέσσερις (71-75). Ο Μπάρτλεϊ με βολές έκανε το 71-77 στα 43’’, ακολούθησε λάθος των Θεσσαλών και κρίθηκε οριστικά το παιχνίδι.
Το δυναμικό stretching χαρακτηρίζεται από συνεχή ροή κίνησης, σε αντίθεση με τις στατικές διατάσεις που είναι πιο πιθανό να γίνουν στο τέλος μιας προπόνησης.
Η Ρεάλ συνέτριψε με 4-1 τη Σοσιεδάδ στο Μπερναμπέου και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας (60β.) με την Μπαρτσελόνα (58β.) να παίζει την Κυριακή (15/2) εκτός έδρας με τη Τζιρόνα.