Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Tελικά έμεινε 13ος ο Αλεξανίδης, μακριά από τον καλό του εαυτό

Tελικά έμεινε 13ος ο Αλεξανίδης, μακριά από τον καλό του εαυτό

Η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στα τελευταία δευτερόλεπτα, στοίχισαν πολύ ακριβά στον Λαυρέντη Αλεξανίδη. Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, στα ρεπεσάζ των -60 κιλών, ηττήθηκε με Ippon από τον Καναδό Φρέιζερ Γουίλ με αποτέλεσμα να περιοριστεί στη 13η θέση της τελικής κατάταξης.

26

Η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στα τελευταία δευτερόλεπτα, στοίχισαν πολύ ακριβά στον Λαυρέντη Αλεξανίδη. Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, στα ρεπεσάζ των -60 κιλών, ηττήθηκε με Ippon από τον Καναδό Φρέιζερ Γουίλ με αποτέλεσμα να περιοριστεί στη 13η θέση της τελικής κατάταξης.

Μια ήττα που ήρθε 18 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ενώ ο πρωταθλητής μας βρισκόταν αγκαλιά με την πρόκρισή του στην πρώτη εννιάδα της κατηγορίας.

Ο Αλεξανίδης, 1:51 πριν το τέλος του πενταλέπτου δέχθηκε Shido, όμως αντέδρασε άμεσα και εννέα δευτερόλεπτα αργότερα πήρε Yuko. Και ενώ βρισκόταν πολύ κοντά στη νίκη που θα του έδινε το δικαίωμα να προχωρήσει, δέχθηκε Ippon από τον Καναδό με αποτέλεσμα να μείνει εκτός διεκδίκησης χάλκινου μεταλλίου.

«Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη. Είναι αδιανόητο για αθλητή τέτοιου αγωνιστικού επιπέδου, να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του μέσα στο τατάμι, ενός τόσο σημαντικού τουρνουά» ήταν η δήλωση του ομοσπονδιακού τεχνικού, Νίκου Ηλιάδη. Και συνέχισε:

«Κάθε αθλητής είναι άξιος της μοίρας του. Ο Λαυρέντης (Αλεξανίδης) είχε δύο ευκαιρίες και δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Του είχα επισημάνει κάποια πράγματα για τον συγκεκριμένο αγώνα, ώστε να τον αποτρέψω από τέτοιες άσχημες καταστάσεις, με δεδομένη και τη διαφορά ύψους που είχαν οι δύο αθλητές, όμως αποδείχθηκε ότι τα λόγια μου δεν έπιασαν τόπο. Λυπάμαι να βλέπω αθλητές να χάνουν με τέτοιο τρόπο, τη στιγμή που καθημερινά ιδρώνουν για να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά».

Η πορεία του Αλεξανίδη στα προκριματικά

O Αλεξανίδης ξεκίνησε ιδανικά στα προκριματικά. Επικράτησε με Ippon, σε ενάμιση λεπτό, του Αυστραλού Μάθιου Ντ`Αγκουίνο. Στη φάση των «16» όμως, γνώρισε την ήττα με Shido (2.10 πριν το τέλος) από τον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή του 2007, Ρούμπενς Χουκς.

Η πρόκριση του τελευταίου στα ημιτελικά, έδωσε δικαίωμα για «δεύτερη ευκαιρία» στο δις «χάλκινο» πρωταθλητή Ευρώπης, την οποία ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε, γνωρίζοντας την ήττα από τον Καναδό αντίπαλό του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο