Τα ΗΑΕ λένε ότι στοχοποιήθηκαν από 137 πυραύλους και 209 drones του Ιράν
Παράλληλα, ο εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, ζήτησε να σταματήσει η "επικίνδυνη κλιμάκωση" στη Μέση Ανατολή, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έκανε γνωστό ότι η χώρα έγινε στόχος 137 πυραύλων και 209 μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων που εξαπολύθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις του Ιράν.
Παράλληλα, ο εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, ζήτησε να σταματήσει η “επικίνδυνη κλιμάκωση” στη Μέση Ανατολή, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Οι δύο ηγέτες “συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ασφάλειας στην περιοχή και για τις επιπτώσεις τους”, αναφέρει το γραφείο του εμίρη σε ανακοίνωση, αφότου ιρανικοί πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στοχοθέτησαν χώρες του Κόλπου, μεταξύ των οποίων το Κατάρ, σε αντίποινα για την αμερικανοϊσραηλινή επίθεση κατά του Ιράν.
Παράλληλα, στο υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο πρέσβης του Ιράν για να του επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας για τις ιρανικές επιθέσεις που είχαν στόχο το έδαφος του Κατάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση.
Η Ντόχα προειδοποίησε τον πρεσβευτή “ότι η επανάληψη των επιθέσεων αυτών συνιστά απερίσκεπτη και ανεύθυνη και πράξη”, σύμφωνα με την ανακοίνωση, και ότι η συνέχισή τους “θα προκαλέσει αναπόφευκτα σοβαρές συνέπειες στις διμερείς σχέσεις”.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Κατάρ, το εμιράτο δέχθηκε επιθέσεις με 65 πυραύλους και 12 μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το Ιράν.
- Μερτς: Προτείνει να δοθεί στην Ουκρανία καθεστώς «συνδεδεμένου μέλους» με την ΕΕ πριν από την πλήρη ένταξή της
- Απίστευτo: Ο Νεϊμάρ κλήθηκε στο Μουντιάλ και τραυματίστηκε!
- Ρόδος: Τι είπε στην απολογία του ο 44χρονος για το τροχαίο με τις δύο νεκρές
- Ποιοι σκύλοι επιτίθενται τελικά στους ανθρώπους; – Τι δείχνουν τα στοιχεία
- Eurogroup: Το «αγκάθι» του στεγαστικού στο επίκεντρο – Τα μοντέλα που θα συζητηθούν
- Ο Αταμάν συνδέεται με την Μπαρτσελόνα
- Χαλκίδα: Ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού λόγω ακύρωσης δρομολογίων – Ανακοίνωση της Hellenic Train
- Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποκαλύπτει τι θα κάνει την επομένη της λήξης του «The Late Show»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)



















![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442