Στον τελικό των οργάνων τους οι Μάρας και Τσολακίδης
Την πρόκριση για τους τελικούς οργάνων της Κυριακής εξασφάλισαν ο Βλάσης Μάρας και ο Βασίλης Τσολακίδης, στο μονόζυγο και στο δίζυγο αντίστοιχα, κατά την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στο Κότμπους της Γερμανίας.
Την πρόκριση για τους τελικούς οργάνων της Κυριακής εξασφάλισαν ο Βλάσης Μάρας και ο Βασίλης Τσολακίδης, στο μονόζυγο και στο δίζυγο αντίστοιχα, κατά την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στο Κότμπους της Γερμανίας.
Στα προκριματικά, ο Βλάσης Μάρας βαθμολογήθηκε με 14,975 στο μονόζυγο και πέρασε ως 7ος στην οκτάδα του τελικού. Ο Βασίλης Τσολακίδης συγκέντρωσε 15,525 βαθμούς και προκρίθηκε ως 4ος. Ο Ελληνας γυμναστής αγωνίστηκε και στον πλάγιο ίππο, όπου κατετάγη 36ος (13,375 βαθμοί).
Αντίθετα, στις λεπτομέρειες έχασε την πρόκριση για τον τελικό των ασκήσεων εδάφους ο Δημήτρης Μαρκούσης, ο οποίος κατετάγη 9ος με 14,800 βαθμούς. Παράλληλα, συμμετείχε στο άλμα, όπου κατέλαβε την 15η θέση με 15,275 βαθμούς.
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κότμπους πήραν επίσης μέρος ο Μιχάλης Δουλκερίδης (12ος στο έδαφος με 14,550, 19ος στο μονόζυγο με 13,850), ο Χρήστος Λυμπανοβνός (20ός στους κρίκους με 14,550, 33ος στον πλάγιο ίππο με 13,600) και ο Κώστας Μπαρμπάκης (17ος στο άλμα με 15,150, 30ός στο δίζυγο με 12,550)
Αύριο θα πραγματοποιηθεί το πρώτο σκέλος των τελικών οργάνων (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι), χωρίς ελληνική συμμετοχή,.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.