Πανελλήνιο ρεκόρ και πρόκριση της Μάτσα στα 50μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Εξαιρετική εμφάνιση, με πρόκριση στους απογευματινούς ημιτελικούς και σπουδαίο πανελλήνιο ρεκόρ, πραγματοποίησε η Μάρθα Μάτσα στα προκριματικά των 50μ. ύπτιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Αϊντχόφεν. Η αθλήτρια της ΧΑΝΘ κάλυψε την απόσταση σε 29.69 και κατετάγη 10η. Στα ημιτελικά των 200μ. ύπτιο προκρίθηκε ο Γιώργος Δεμέτης.
Εξαιρετική εμφάνιση, που συνδυάστηκε με πρόκριση στους απογευματινούς ημιτελικούς και ένα σπουδαίο πανελλήνιο ρεκόρ, πραγματοποίησε η Μάρθα Μάτσα στα προκριματικά των 50μ. ύπτιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Αϊντχόφεν.
Η αθλήτρια της ΧΑΝΘ κάλυψε την απόσταση σε 29.69 και κατετάγη 10η ανάμεσα στις 27 κοπέλες που συμμετείχαν στο αγώνισμα. Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ κρατούσε από τις 9 Αυγούστου 2001 η Τόνια Μαχαίρα με 29.94.
Ικανοποιημένη, αλλά αισιόδοξη ότι μπορεί να «κατεβάσει» κι άλλο τον χρόνο της, παρουσιάστηκε στις δηλώσεις της η Μάρθα Μάτσα.
«Έχω περιθώρια για καλύτερη επίδοση, αν και ο χρόνος είναι πολύ καλός για πρωί. Τερμάτισα άσχημα κι έφυγα κάπως αργά στην εκκίνηση. Θα χαρεί και η μαμά μου, που ήθελε να με δει το απόγευμα στην τηλεόραση», είπε μεταξύ άλλων η Μάτσα.
Στα ημιτελικά των 200μ. ύπτιο προκρίθηκε ο Γιώργος Δεμέτης, ο οποίος κατετάγη 10ος στα προκριματικά με 2:01.62. Είναι μία επίδοση πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ (2:01.57), το οποίο θα προσπαθήσει να καταρρίψει το απόγευμα.
Αντίθετα, χειρότερα του αναμενόμενου πήγε ο Σωτήρης Πάστρας, ο οποίος κατετάγη 22ος στα 100μ. πεταλούδα με 53.69 και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωταθλητής του ΝΟΒΑ ήταν τέταρτος στο ίδιο αγώνισμα το 2006, στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης. Τέλος, η 16χρονη Ασπασία Πετραδάκη πήρε την 25η θέση στα 50μ. ύπτιο με 30.95.
Το απόγευμα θα κολυμπήσει στον τελικό των 1.500μ. ελεύθερο ο Σπύρος Γιαννιώτης.
Το γεγονός που προκάλεσε αίσθηση στα σημερινά προκριματικά ήταν η ακύρωση στα 200μ. ελεύθερο της Ιταλίδας Φεντερίκα Πελεγκρίνι, η οποία (δεδομένης της απουσίας της Μανοντού, που δεν θέλησε να «πέσει» στα ελεύθερα σε αυτή τη διοργάνωση) πρόβαλε ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.
Συγαρητήρια επιστολή Γ.Ιωαννίδη
Συγχαρητήρια επιστολή προς τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο, απέστειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, με αφορμή τις διακρίσεις των κολυμβητών, Αρη Γρηγοριάδη και Γιάννη Δρυμωνάκου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν.
Ο κυβερνητικός παράγοντας ζήτησε να μεταφερθούν τα συγχαρητήριά του στους αθλητές και ευχήθηκε νέες επιτυχίες και σε επόμενες διοργανώσεις.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.