Λαχτάρησε… αλλά πανηγύρισε η ΑΕΚ, 76-68 την Ολυμπιάδα στην Πάτρα
Τα εύκολα δύσκολα έκανε η ΑΕΚ στην Πάτρα. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου προηγήθηκε με 18 πόντους στο ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια χαλάρωσε και επέτρεψε στην Ολυμπιάδα να μειώσει στον πόντο, πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Τελικά, πάντως, η «Ένωση», χάρη στην εμπειρία των παικτών της, έφυγε νικήτρια από το «Δημήτρης Τόφαλος» με 76-68 και άφησε την Ολυμπιάδα στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.
89
Τα εύκολα δύσκολα έκανε η ΑΕΚ στην Πάτρα. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου προηγήθηκε με 18 πόντους στο ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια χαλάρωσε και επέτρεψε στην Ολυμπιάδα να μειώσει στον πόντο, πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Τελικά, πάντως, η «Ένωση», χάρη στην εμπειρία των παικτών της, έφυγε νικήτρια από το «Δημήτρης Τόφαλος» με 76-68 και άφησε την Ολυμπιάδα στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.
Από την πρώτη περίοδο ήταν εμφανής η υπεροχή της ΑΕΚ στο Δημήτρης Τόφαλος. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου είχε τον έλεγχο του ρυθμού και παράλληλα έφτανε πολύ πιο εύκολα στο καλάθι με κορυφαίο όλων τον Αλέξη Κυρίτση. Από την άλλη πλευρά η Ολυμπιάδα, για ένα ακόμη παιχνίδι, παρουσίασε πολλές αδυναμίες και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ (20-28, 10).
Τα πράγματα στη δεύτερη περίοδο έγιναν ακόμη χειρότερα για την Ολυμπιάδα. Η ομάδα της Πάτρας… πνίγηκε στην άμυνα της ΑΕΚ και μέσα σε 10 λεπτά σημείωσε μόλις 5 πόντους! Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύθηκε η «Ένωση» που ανέβασε τη διαφορά στους 18, με τους Ταπούτο και Βασίλιεβιτς να βοηθάνε πολύ στο σκοράρισμα (43-25, 20).
Το σκηνικό στην τρίτη περίοδο άλλαξε κι αυτό έγινε χάρη στο… κρεσέντο του Ντουέιν Τζέφερσον. Ο Αμερικανός άσος ήταν μία ομάδα μόνος του και με προσωπικές ενέργειες κατάφερε να ξαναβάλει την Ολυμπιάδα στο παιχνίδι (52-59, 30).
Οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν χάσει τη συγκέντρωσή τους και ως εκ τούτου η Ολυμπιάδα είχε πάρει στα… χέρια της τον έλεγχο του ρυθμού. Το παιχνίδι μετατράπηκε από τυπική διαδικασία σε ντέρμπι, καθώς πέντε λεπτά πριν το φινάλε η ΑΕΚ είχε οριακό προβάδισμα (67-66, 35).
Η εμπειρία του Ουίλιαμ Εϊβερι… μίλησε στα τελευταία λεπτά. Ο Αμερικανός γκαρντ έβγαλε την ΑΕΚ από τη δύσκολη θέση και την οδήγησε στη νίκη με 76-68, η οποία τη διατηρεί σε …τροχιά πλέι οφ. Από την άλλη πλευρά η Ολυμπιάδα παρέμεινε στον …πάτο της βαθμολογίας, παρά τις αλλαγές στο ρόστερ της, αλλά και στη φιλοσοφία της, με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ντράγκαν Ράτσα.
Τα δεκάλεπτα: 20-28, 25-43, 52-59, 68-76.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442