Κλεμμένοι πίνακες του Πικάσο και του Πορτινάρι βρέθηκαν στο Σάο Πάολο
Λιγότερο από έναν μήνα χρειάστηκαν οι Αρχές της Βραζιλίας για να εντοπίσουν τους δύο πολύτιμους πίνακες του Πάμπλο Πικάσο και του Καντίντο Πορτινάρι, που εκλάπησαν τον περασμένο Δεκέμβριο από το Μουσείο Τεχνών του Σάο Πάολο.
Λιγότερο από έναν μήνα χρειάστηκαν οι Αρχές της Βραζιλίας για να εντοπίσουν τους δύο πολύτιμους πίνακες του Πάμπλο Πικάσο και του Καντίντο Πορτινάρι, που εκλάπησαν τον περασμένο Δεκέμβριο από το Μουσείο Τεχνών του Σάο Πάολο.
Πρόκειται για τα έργα Το Πορτρέτο της Σούζαν Μπλοχ του Πικάσο και Ο εργάτης στη συγκομιδή καφέ του Πορτινάρι, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 35 εκατ. ευρώ. Η Αστυνομία εντόπισε τους πίνακες άθικτους, σε σπίτι στα περίχωρα του Σάο Πάολο, και συνέλαβε δύο άτομα.
Η είδηση του εντοπισμού των δύο έργων τέχνης θα «ανακουφίσει» τους υπευθύνους του μουσείου, που το τελευταίο διάστημα δέχονται τις επικρίσεις της κοινής γνώμης, αφού -όπως αποκαλύφθηκε μετά την κλοπή- τόσο οι δύο πίνακες όσο και άλλα 8.000 εκθέματα του μουσείου ήταν ανασφάλιστα.
Σύμφωνα με το BBC, η αυθεντικότητα των πινάκων επιβεβαιώθηκε από τους ειδικούς και έτσι θα επιστραφούν στο μουσείο την Παρασκευή. Πρέπει να σημειωθεί, δε, ότι όλο αυτό το διάστημα το Μουσείο Τεχνών παρέμενε κλειστό.
Οι υπεύθυνοι διαβεβαιώνουν, πάντως, ότι προχώρησαν στην αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας και παρόμοιο περιστατικό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.