Κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών θα στεγάσει η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας
Κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών που θα στεγαστεί στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας εγκαινιάζεται τον Σεπτέμβριο του 2008. Σκοπός του θα είναι να συγκεντρώσει υψηλού επιπέδου καθηγητές και φοιτητές από ολόκληρο τον κόσμο.
91
Κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών που θα στεγαστεί στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας εγκαινιάζεται τον Σεπτέμβριο του 2008. Σκοπός του θα είναι να συγκεντρώσει υψηλού επιπέδου καθηγητές και φοιτητές από ολόκληρο τον κόσμο.
Το Κέντρο θα διοικείται από επταμελές διοικητικό συμβούλιο, με επικεφαλής το διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.
Το Κέντρο θα ονομάζεται «The Alexandria Center For Hellenist Studies» («Το Κέντρο της Αλεξάνδρειας για Ελληνιστικές Σπουδές» και σε αυτό θα λειτουργούν τμήματα ιστορίας, φιλοσοφίας, λογοτεχνίας και καλών τεχνών, για μεταπτυχιακούς φοιτητές από όλο τον κόσμο.
Τα μαθήματα θα διεξάγονται στα αγγλικά και τα πτυχία θα χορηγεί το Πανεπιστήμιο Αλεξάνδρειας με το οποίο συνεργάζεται η Βιβλιοθήκη.
Την πρωτοβουλία και την από κοινού χρηματοδότηση έχουν αναλάβει το Ίδρυμα Ωνάση και το Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα. «Φιλοδοξούμε το Κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών να εξελιχθεί σε διεθνές κέντρο Αριστείας όπου θα συγκεντρώνονται οι καλύτεροι φοιτητές και καθηγητές» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου που μαζί με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανακοίνωσαν την ίδρυση του κέντρου.
Σκοπός μας είναι «να διαδώσουμε όλη εκείνη την γνώση και τις υψηλές διαχρονικές αξίες που πρεσβεύει η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, σε όλο τον κόσμο. Να ετοιμάσουμε μια νέα γενιά λογίων» δήλωσε ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας Δόκτωρ Ισμαήλ Σεραγκελντίν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η κάθοδος στην άβυσσο
- Snoop Dogg και Σουόνσι: Η πιο απρόσμενη σύμπραξη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο
- Αλί Χαμενεΐ: Πώς τον εντόπισαν και τον σκότωσαν – Η πληροφορία της CIA και το χτύπημα του Ισραήλ
- Παχυσαρκία: Τι υπόσχονται τα νέα φάρμακα – Έρχονται και στην Ελλάδα σε μορφή χαπιού
- Ιράκ: Διαδηλωτές προσπάθησαν να καταλάβουν την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη
- Ντεμπούτο με νέα πρόσωπα για Γρηγορίου – Πώς θα παίξει ο Άρης με τον Παναθηναϊκό
- 1897: Φυσικά και η πρώτη κινηματογραφική «μάχη» ρομπότ και ανθρώπου θα ήταν του Ζορζ Μελιέ
- Μεσολόγγι: Υπό έλεγχο η φωτιά στο νοσοκομείο – Μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία περίπου 30 άτομα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442