Συλλήψεις από τη γαλλική αστυνομία για τον βανδαλισμό στον πίνακα του Μονέ
Πέντε άτομα - τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα- συνέλαβε η γαλλική αστυνομία για την παράνομη είσοδό τους στο Μουσείο Ορσαί και την καταστροφή που προκάλεσαν σε πίνακα του ιμπρεσιονιστή Κλοντ Μονέ. Την πληροφορία έδωσαν δικαστικές Αρχές.
Πέντε άτομα – τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα- συνέλαβε η γαλλική αστυνομία για την παράνομη είσοδό τους στο Μουσείο Ορσαί και την καταστροφή που προκάλεσαν σε πίνακα του ιμπρεσιονιστή Κλοντ Μονέ. Την πληροφορία έδωσαν δικαστικές Αρχές.
Το περιστατικό συνέβη μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής όταν ομάδα ατόμων υπό την επήρεια αλκοόλ εισέβαλαν στο Μουσείο. Ο συναγερμός ήχησε αλλά κατάφεραν και προξένησαν ζημιά στο πίνακα Η γέφυρα του Αρζεντείγ προκαλώντας μία τρύπα μεγέθους 10 εκατοστών περίπου.
Ο Γάλλος υπουργός Πολιτισμού αποκάλεσε την ενέργειά τους επίθεση κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας