Οι εξελίξεις στην ΕΕ στο «μικροσκόπιο» της επιθεώρησης «Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική»
Στην Ευρωπαϊκή και Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική εστιάζεται το τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης «Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική». Παράλληλα, κυκλοφορεί ειδικό τεύχος αφιερωμένο στο ρόλο της Ιταλίας στην ΕΕ και την ελληνοϊταλική πολιτική. Τα κείμενα υπογράφουν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, αναλυτές, πολιτικοί και δημοσιογράφοι.
Κι όμως κινείται… Ο λόγος για την Ευρωπαϊκή Ένωση…
Oι πιο ενδιαφέρουσες Σύνοδοι Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι σαν τις ταινίες μυστηρίου: το ψυχόδραμα λύνεται στα τελευταία λεπτά. Η Σύνοδος του Ιουνίου, η οποία ανέλαβε να βρει ένα υποκατάστατο του Ευρωσυντάγματος, ήταν μια χαρακτηριστική Σύνοδος αυτού του είδους. Η συμφωνία επετεύχθη ξημερώματα και όλοι οι πρωταγωνιστές της «μάχης των Βρυξελλών»- η Ανγκελα Μέρκελ, ο Νικολά Σαρκοζί, ο Τόνι Μπλερ και οι αδελφοί Κατσίνσκι- εμφανίστηκαν ως νικητές.
Σήμερα, καθώς η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης αποκτά νέο ενδιαφέρον, θα πρέπει να απαντήσουμε σε κομβικά ερωτήματα, όπως: Θέλουμε πραγματικά μια Ευρώπη η οποία θα υπερασπίζεται τις αξίες της στον κόσμο; Θέλουμε μια Ευρώπη οικονομικά ισχυρή; Θέλουμε μια Ευρώπη ισόνομη και κοινωνικά δίκαιη;
Το7o τεύχος της τριμηνιαίας πολιτικής και οικονομικής επιθεώρησης «Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική» κυκλοφορεί με αφιέρωμα στην Ευρωπαϊκή και Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική. Γράφουν οι Β.Καπετανγιάννης, Ι.Ελματζόγλου, Ε.Κωνσταντινίδου, Ν.Νενεδάκης και Π.Λειβαδάς.
Στον ειδικό φάκελο για την εκλογή Σαρκοζί, την αποχώρηση Μπλέρ και τις εξελίξεις στην ΕΕ γράφουν οι , Ριχάρδος Σωμερίτης, Γιάννης Πρετεντέρης, Παύλος Τσίμας, Λουκάς Τσούκαλης, Μιχάλης Παπαγιαννάκης, Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος, Δημήτρης Χρυσοχόου, Γιώργος Καπόπουλος, Φοίβος Καρζής, Ελίζα Παπαδάκη, Θεόδωρος Πελαγίδης, Σωτήρης Ντάλης και Ευθύμιος Κωστόπουλος.
Στην ενότητα των Γνωμών φιλοξενούνται κείμενα των Γιώργου Βασιλείου, Βύρωνος Θεοδωρόπουλου, Μιχάλη Μορώνη, Παύλου Τσίμα, Δημήτρη Κατσούδα, Αλέξη Παπαχελά, Τάσου Παππά, Λευτέρη Παπαγιαννάκη, Γιώργου Παπαδημητρίου, Δημήτρη Τριανταφύλλου και Πάσχου Μανδραβέλη.
Τέλος, στις σελίδες του βιβλίου παρουσιάζεται η πρόσφατη εκδοτική παραγωγή σε θέματα διεθνούς και ευρωπαϊκής πολιτικής.
Παράλληλα, ένα ειδικό τεύχος της «Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής» είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στο ρόλο της Ιταλίας στην ευρωπαϊκή ενοποιητική διαδικασία και στην ελληνοϊταλική πολιτική, οικονομική και πολιτιστική συνεργασία, επιχειρείται για πρώτη φορά -με τη συμμετοχή πολιτικών, ακαδημαϊκών, διπλωματών και δημοσιογράφων- μια αποτίμηση της ελληνοϊταλικής συνεργασίας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενοποιητικής διαδικασίας.
Όπως σημειώνει εύστοχα στο άρθρο του και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι, ο συντονισμός ανάμεσα στις δύο χώρες εκδηλώνεται σε περισσότερα επίπεδα και βρίσκει την ιδανική του διάσταση στην κοινή τους συμμετοχή στο μεγάλο εγχείρημα της οικοδόμησης της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας