Στο Guinness μπήκε Αλβανός καλλιτέχνης για έργο του με μισό εκατ. οδοντογλυφίδες
Μισό εκατομμύρια οδοντογλυφίδες χρειάστηκε Αλβανός καλλιτέχνης, για να δημιουργήσει ένα μωσαϊκό με τη μορφή αλόγου, το οποίο αφιέρωσε στη μνήμη του μεγάλου Ισπανού αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί. Μάλιστα, η κατασκευή του αυτή του χαρίζει μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Guinness.
Μισό εκατομμύρια οδοντογλυφίδες χρειάστηκε ο Αλβανός καλλιτέχνης Σαϊμίρ Στράτι, για να δημιουργήσει ένα μωσαϊκό με τη μορφή αλόγου, το οποίο αφιέρωσε στη μνήμη του μεγάλου Ισπανού αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί. Μάλιστα, η κατασκευή του αυτή του χαρίζει μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Guinness.
O Αλβανός καλλιτέχνης εργαζόταν 13 ώρες ημερησίως επί 40 ημέρες, για να κατασκευάσει το μωσαϊκό αυτό -οι διαστάσεις του είναι 2×4-, το οποίο αποτελείται αποκλειστικά από οδοντογλυφίδες διαφόρων τύπων.
Ο ίδιος ο καλλιτέχνης δήλωσε ότι κατασκεύασε το μωσαϊκό, στην προσπάθειά του να εξηγήσει σε έναν φίλο τι σημαίνει η «Sagrada Familia», ο ημιτελής καθεδρικός ναός σε σχέδια του Γκαουντί στη Βαρκελώνη.
Ο Στράτι ονόμασε το έργο του «Reinless Spirit» («Αχαλίνωτο Πνεύμα»), προκειμένου, όπως είπε, να τιμήσει την προσπάθεια του Γκαουντί να δημιουργήσει κάτι το μοναδικό.
Είναι η δεύτερη φορά που το όνομα του Αλβανού καλλιτέχνη θα μπει στο Guinness. Η πρώτη ήταν για το μεγαλύτερο μωσαϊκό του κόσμου από καρφιά, που φιλοτέχνησε ο ίδιος και φέρει τη μορφή του Λεονάρντο ντα Βίντσι.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.