Πίνακας δημιουργεί αμφιβολίες για το εάν ο Ναπολέων είναι θαμμένος στο Παρίσι
Βρετανικό πορτραίτο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη που τον παρουσιάζει με μια ουλή στο πρόσωπο δίνει νέα ζωή σε μία θεωρία που υποστηρίζει ότι στο Παρίσι είναι θαμμένος ένας άγνωστος άνδρας και όχι ο Γάλλος αυτοκράτορας.
91
Βρετανικό πορτραίτο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη που τον παρουσιάζει με μια ουλή στο πρόσωπο δίνει νέα ζωή σε μία θεωρία που υποστηρίζει ότι στο Παρίσι είναι θαμμένος ένας άγνωστος άνδρας και όχι ο Γάλλος αυτοκράτορας.
Σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, ο ιστορικός Μπρούνο Ρουά- Ανρί, δηλώνει ότι σε έναν πίνακα του 1815 που παρουσιάζει τον Ναπολέοντα καθ οδόν προς την εξορία του φαίνεται ένα σημάδι στο αριστερό μέρος του προσώπου του. Ο πίνακας εκτίθεται στο Εθνικό Ναυτικό Μουσείο στο Γκρίνουιτς. Σύμφωνα με τον Ρουά Ανρί, παρόμοιο σημάδι φέρει και μια νεκρική μάσκα που πουλήθηκε από τον οίκο Sothebys το 2004.
Κανένα όμως από τα άλλα πορτραίτα του Ναπολέοντα, αλλά ούτε και η επίσημη νεκρική του μάσκα φέρουν κάποιο τέτοιο σημάδι.
Οι θεωρίες για το ποιος είναι θαμμένος στον τάφο του Γάλλου αυτοκράτορα στο Παρίσι ξεκίνησαν σχεδόν από τότε που οι Βρετανοί ξέθαψαν τα λείψανα από το νησί Αγία Ελένη το 1840, 19 χρόνια μετά το θάνατό του. Πρόσφατα αναζωπυρώθηκαν μετά την άρνηση των γαλλικών Αρχών να επιτρέψουν να γίνει τεστ DNA στα λείψανα.
Ο Ρουά- Ανρί υποστηρίζει ότι οι Βρετανοί πήραν τα λείψανα του Ναπολέοντα και τα αντικατέστησαν με εκείνα του μετρ ντ οτέλ του στην Αγία Ελένη, Ζαν Μπατίστ Τσιπριάνι. Λέει ότι η γαλλική νεκρική μάσκα παρουσιάζει έναν νέο άνδρα που δεν έχει σχέση με τον ταλαιπωρημένο από τις μάχες Ναπολέοντα και ζητά να αντικατασταθεί από τη βρετανική νεκρική μάσκα.
Από την πλευρά του, το γαλλικό Πολεμικό Μουσείο δηλώνει να μη δίνεται σημασία «σε αυτούς που χρησιμοποιούν τον μήνα Αύγουστο για να κυκλοφορούν παλιές θεωρίες για το θάνατο του Ναπολέοντα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι διαδηλώσεις στο Ιράν συνεχίζονται – Αναφορές για 65 νεκρούς
- Βενεζουέλα: Ο αριθμός των πολιτικών κρατουμένων που απελευθερώθηκαν έφθασε τους 18
- Αραγκτσί και Ιραβανί, κατηγορούν ΗΠΑ και Ισραήλ για την κατάσταση στο Ιράν
- Γροιλανδία: Τι σημαίνει για τους κατοίκους η «απειλή Τραμπ»
- Η Τσεχία θέλει να μείνει με κορώνα
- Οι ΗΠΑ ζητούν από τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στη Βενεζουέλα και να φύγουν άμεσα από τη χώρα
- Χρυσός: Δεν πτοούνται οι ταύροι από τα ρεκόρ του 2025
- Γλυκά Νερά: Ηλικιωμένοι ξεγέλασαν απατεώνα που παρίστανε υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442