«Χάλκινος» ο Κουρτίδης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με πεντάμηνη καθυστέρηση
Με καθυστέρηση πέντε μηνών ο Νίκος Κουρτίδης κατέκτησε δυο χάλκινα μετάλλια στην κατηγορία των 94κ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στο Βλαντισλάβοβο στην Πολωνία τον περασμένο Μάιο, επειδή ο Πασάεφ από το Αζερμπαϊτζάν βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Με καθυστέρηση πέντε μηνών ο Νίκος Κουρτίδης κατέκτησε δυο χάλκινα μετάλλια στην κατηγορία των 94κ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στο Βλαντισλάβοβο στην Πολωνία τον περασμένο Μάιο.
Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε καταταγεί τέταρτος στο σύνολο και στο ζετέ, ωστόσο ο Πασάεφ από το Αζερμπαϊτζαν βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ κοντρόλ και έχασε τα μετάλλιά του.
Έτσι ο Κουρτίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σύνολο και το ζετέ.
Δεν ήταν όμως και ο μοναδικός που κέρδισε μια θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στα +105κ ο Δημήτρης Παπαγερίδης βρέθηκε στην πέμπτη θέση στο σύνολο και στο αρασέ αφού βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ κοντρόλ ο Αρμένιος Ντανελιάν.
Τέλος αλλαγές υπήρξαν και στην κατηγορία 105κ με τον Κωνσταντινίδη να κατακτάει τελικά την 5η θέση σε σύνολο, ζετέ και αρασέ και με τον Τσιρίδη να βρίσκεται στην 6η θέση σε ζετέ, αρασέ και σύνολο.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.