Το CAS απέρριψε το αίτημα Κεντέρη, Θάνου για άρση της απαγόρευσης να αγωνίζονται
Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) απέρριψε το αίτημα των δύο Ελλήνων Ολυμπιονικών, Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, για άρση της προσωρινής απαγόρευσης συμμετοχής τους σε αγώνες, μέχρις ότου εκδικαστεί η υπόθεσή τους, στα τέλη Ιουνίου.
Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) απέρριψε το αίτημα των δύο Ελλήνων Ολυμπιονικών, Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, για άρση της προσωρινής απαγόρευσης συμμετοχής τους σε αγώνες.
Οι Έλληνες αθλητές είχαν ζητήσει από το δικαστήριο να τους επιτραπεί η συμμετοχή σε αγώνες, μέχρι την οριστική εξέταση της υπόθεσης από το CAS στα τέλη Ιουνίου.
Μετά την αθώωση των δύο αθλητών το Μάρτιο του 2005 από την δικαστική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ, η IAAF αποφάσισε να αποκλείσει προσωρινά τους Κεντέρη και Θάνου από τους αγώνες από την 1η Απριλίου 2005.
Στη συνέχεια προσέφυγε στο CAS, με στόχο να ανατραπεί η απόφαση της δικαστικής επιτροπής του ΣΕΓΑΣ.
Το Διαιτητικό Δικαστήριο εξέτασε την υπόθεση για πρώτη φορά στη Λωζάνη 14-15 Οκτωβρίου 2005, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την διαδικασία μέσα σε αυτό το διήμερο.
Έτσι, όρισε να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης τον Φεβρουάριο του 2006.
Ομως, ύστερα από την αίτηση εξαίρεσης από το πάνελ που κατέθεσε η πλευρά των δύο αθλητών κατά του προέδρου του δικαστηρίου Καναδού, Ιβ Φορτιέ, την εν συνεχεία παραίτησή του και την αντικατάστασή του από τον Αυστραλό Αλαν Σάλιβαν, αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης.
Ετσι, ορίστηκε νέα ημερομηνία, για το πενθήμερο 26-30 Ιουνίου.
Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου θα είναι και οριστική για την υπόθεση, αφού δεν τίθεται θέμα νέας έφεσης για κανένα από τα δύο μέρη.