Nέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών εντόπισαν το Σάββατο στην περιοχή του δέλτα του Δούναβη οι ρουμανικές Αρχές και άρχισε η σφαγή εκατοντάδων πουλερικών, για να προληφθεί η εξάπλωση της νόσου.
Nέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών εντόπισαν το Σάββατο στην περιοχή του δέλτα του Δούναβη οι ρουμανικές Αρχές και άρχισε η σφαγή εκατοντάδων πουλερικών, για να προληφθεί η εξάπλωση της νόσου.
Ο επικεφαλής της κτηνιατρικής υπηρεσίας Ιον Αγκαφιτέι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τρία ακόμη πτηνά που είχαν προσβληθεί από τη νόσο εντοπίσθηκαν στο χωριό Σμαρντάν.
Τα πρώτα κρούσματα γρίπης των πτηνών εντοπίσθηκαν την Παρασκευή στο δέλτα του Δούναβη, τον μεγαλύτερο βιότοπο της Ευρώπης, σημείο συγκέντρωσης αποδημητικών πτηνών από τη Ρωσία, τη Σκανδιναβία, την Πολωνία και τη Γερμανία.
Το στέλεχος H5N1 της γρίπης των πτηνών έχει «χτυπήσει» μαζικά πληθυσμούς πουλερικών στην Ασία από το 2003. Τουλάχιστον 63 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους προσβεβλημένοι από τον ιό, που έχει παράλληλα οδηγήσει στη θανάτωση δεκάδων εκατομμυρίων πουλιών.
Τα περισσότερα κρούσματα σε ανθρώπους έχουν συνδεθεί με επαφή με ασθενή πουλιά. Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι ο ιός μπορεί να μεταλλαχθεί σε μία μορφή που να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται πανδημία με εκατομμύρια θύματα.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.