Συνάντηση στο Μαϊάμι ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ουκρανία το Σάββατο για τον τερματισμό του πολέμου
Διαπραγματευτές από Κίεβο και Ουάσινγκτον θα συναντηθούν το Σάββατο στο Μαϊάμι με στόχο την συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία με μεσολάβηση των ΗΠΑ
Η πρεσβευτής του Κιέβου στις ΗΠΑ Όλγα Στεφανίσινα δήλωσε σήμερα ότι οι διαπραγματευτές του Κιέβου θα συναντήσουν την αμερικανική πλευρά το Σάββατο στο Μαϊάμι για νέες συνομιλίες με σκοπό τον τερματισμό της σύγκρουσης ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
«Διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν αύριο (Σάββατο) στο Μαϊάμι, στη Φλόριντα, με τη συμμετοχή του γραμματέα του Συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ, του προσωπάρχη της ουκρανικής προεδρίας Κιρίλο Μπουντάνοφ και του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής (προεδρικής) ομάδας του κυβερνώντος κόμματος «Υπηρέτης του Λαού» Νταβίντ Αραχαμία», έγραψε η Στεφανίσινα σε ανάρτησή της στο Facebook, χωρίς να διευκρινίζει ποιος θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ.
Ο δήμαρχος Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο
Οι εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία στο προσκήνιο
Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι η Ουκρανία θα καταλήξει σε συμφωνίες με την Ουάσινγκτον την ερχόμενη εβδομάδα για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία.
Αμερικανοί απεσταλμένοι διαπραγματεύονται ξεχωριστά με το Κίεβο και τη Μόσχα εδώ και μήνες για μια συμφωνία που έχει στόχο να βάλει τέλος σε μάχες τεσσάρων ετών, ωστόσο πολλά θέματα δεν έχουν επιλυθεί, όπως τα κατεχόμενα εδάφη και οι εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία.
Οι νέες αυτές συνομιλίες θα διεξαχθούν έπειτα από μια σειρά σφοδρών ρωσικών βομβαρδισμών κατά ουκρανικών υποδομών που έχει προκαλέσει μαζικές διακοπές ρεύματος και θέρμανσης στη μέση του χειμώνα. Μια κατάσταση την οποία ο Ζελένσκι απέδωσε σήμερα στην έλλειψη δυτικών αντιαεροπορικών πυραύλων.
Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη εν μέσω του χειμώνα, με τον δήμαρχο του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, να ανακοινώνει σήμερα ότι τα σχολεία της ουκρανικής πρωτεύουσας θα είναι κλειστά έως την 1η Φεβρουαρίου, μεσούσης της κρίσης που προκάλεσαν πρόσφατοι ρωσικοί βομβαρδισμοί, οι οποίοι οδήγησαν σε μαζικές διακοπές της θέρμανσης και του ρεύματος.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας