«Αξιολύπητε, άθλιε, δειλέ μ*λ*κ*»: Η Μπίλι Άιλις «δικάζει» τον Έλον Μασκ για τη συσσώρευση πλούτου εν μέσω παγκόσμιων κρίσεων
Η Μπίλι Άιλις στρέφει τα «πυρά» της προς τον Έλον Μασκ, κατηγορώντας τον ουσιαστικά για συσσώρευση αμύθητου πλούτου τη στιγμή που ο κόσμος δοκιμάζεται από αλλεπάλληλες κρίσεις
Η Μπίλι Άιλις επέστρεψε στη δημόσια συζήτηση γύρω από τον ακραίο πλούτο – αυτή τη φορά, στρέφοντας τα βέλη της ευθέως στον Έλον Μασκ. Δύο εβδομάδες μετά την ομιλία της στα WSJ Innovator Awards, όπου κάλεσε τους δισεκατομμυριούχους να «δίνουν τα χρήματά τους» σε μια εποχή που «ο κόσμος χρειάζεται ενσυναίσθηση περισσότερο από ποτέ», η 22χρονη τραγουδίστρια ανέβασε στο Instagram Stories μια σειρά από infographic της ακτιβιστικής πρωτοβουλίας My Voice, My Choice.
Τι θα μπορούσε να κάνει με τα λεφτά
Τα γραφήματα πρότειναν τρόπους με τους οποίους ο Μασκ –που δεν έχει φτάσει τεχνικά στο τρισεκατομμύριο, καθώς θα απαιτούσε η Tesla να αγγίξει χρηματιστηριακή αξία 8,5 τρισ. δολαρίων– θα μπορούσε να αξιοποιήσει τον τεράστιο πλούτο του. Μεταξύ των σεναρίων:
- εξάλειψη της παγκόσμιας πείνας μέσα σε πέντε χρόνια με 40 δισ. δολάρια ετησίως έως το 2030,
- καθολική πρόσβαση σε καθαρό, ασφαλές νερό με 140 δισ. δολάρια τον χρόνο για επτά χρόνια,
- διάσωση πάνω από 10.000 απειλούμενων ειδών με 1–2 δισ. δολάρια ετησίως,
- και ανοικοδόμηση της Γάζας και τμημάτων της Δυτικής Όχθης με 53,2 δισ. δολάρια.
Voir cette publication sur Instagram
Μετά τα infographic, η Άιλις πρόσθεσε το δικό της, ιδιαίτερα αιχμηρό σχόλιο, που έκανε τον γύρο των social media: «κοκ απολύτως αξιολύπητε, άθλιε, δειλέ μ*λ*κ*».
Στην ίδια εκδήλωση όπου πρωτομίλησε για τους δισεκατομμυριούχους, είχε ανακοινωθεί ότι η ίδια θα διαθέσει 11,5 εκατ. δολάρια από την περιοδεία Hit Me Hard and Soft σε οργανισμούς και φιλανθρωπίες. «Υπάρχουν εδώ μέσα άνθρωποι που έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από μένα», είχε πει. «Αν είσαι δισεκατομμυριούχος, γιατί είσαι δισεκατομμυριούχος;».

Οι συνέπειες
Το ζήτημα της συγκέντρωσης πλούτου δεν είναι καινούργιο. Σύμφωνα με έκθεση της Oxfam, το 2024, οι ανισότητες εκτοξεύθηκαν μετά την πανδημία, καθώς «η ακραία συσσώρευση εταιρικής ισχύος επιδεινώνει την ανισότητα, πιέζει τους εργαζομένους, ενθαρρύνει τη φοροαποφυγή και εντείνει την κλιματική κρίση».
Η οργάνωση καλεί τις κυβερνήσεις να «αναδιανείμουν ριζικά την ισχύ των δισεκατομμυριούχων και των εταιρειών πίσω στους απλούς ανθρώπους».
*Με πληροφορίες από: The Rolling Stone
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης συνέλαβαν έναν ξένο για «κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ»
- Εξωτερικοί παράγοντες εκμεταλλεύτηκαν τις ειρηνικές διαμαρτυρίες στο Ιράν, λέει η Τεχεράνη
- Πρόταση Τραμπ για πλαφόν 10% στα επιτόκια πιστωτικών καρτών – Πολιτικό μήνυμα ή ρεαλιστική παρέμβαση;
- Οι διαδηλώσεις στο Ιράν συνεχίζονται – Αναφορές για 65 νεκρούς
- Βενεζουέλα: Ο αριθμός των πολιτικών κρατουμένων που απελευθερώθηκαν έφθασε τους 18
- Αραγκτσί και Ιραβανί, κατηγορούν ΗΠΑ και Ισραήλ για την κατάσταση στο Ιράν
- Γροιλανδία: Τι σημαίνει για τους κατοίκους η «απειλή Τραμπ»
- Η Τσεχία θέλει να μείνει με κορώνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442