Η Σερβία προετοιμάζεται για ένα από τα πιο απαιτητικά παιχνίδια της φάσης του Eurobasket 2025, αντιμετωπίζοντας την Τουρκία. Ο προπονητής Σβέτισλαβ Πέσιτς τονίζει ότι το παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι δεν είναι το πιο καθοριστικό του τουρνουά, θα λειτουργήσει ως κρίσιμο τεστ για να αξιολογηθεί η τρέχουσα κατάσταση και η συνοχή της ομάδας.
Η Σερβία καλείται να βρει ισορροπία ανάμεσα στην ατομική ποιότητα των παικτών της και την ομαδική στρατηγική, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως η απουσία του Μπογκντάνοβιτς λόγω τραυματισμού.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέσιτς
Για το ματς με την Τουρκία: «Δεν είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι του τουρνουά κόντρα στην Τουρκία, αλλά είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλός μας μέχρι στιγμής. Είναι ένα τεστ για να δούμε πού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή».
Για την απουσία του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς: «Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Κάθε παίκτης φέρνει κάτι διαφορετικό και βρίσκουμε νέες λύσεις. Οι φιλοδοξίες μας δεν αλλάζουν».
Για τον Βασίλιε Μίτσιτς και τον τραυματισμό του: «Έχει τη σωστή προσέγγιση, εξακολουθεί να ενσωματώνεται, αλλά θα βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι».
Για τις κόντρες στο ματς με την Τουρκία: «Οι οπαδοί λατρεύουν τις ατομικές μάχες, αλλά για να κερδίσεις χρειάζεσαι και μια σταθερή βάση και ομαδικό παιχνίδι. Πρέπει να φέρουμε και τα δύο στο παρκέ».
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, όντας το «κλειδί» του Ολυμπιακού, όπως «μαρτυρά» και η επίδοσή του στο ranking της Euroleague.
Με τη νίκη που πέτυχε με 87-82 επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ για τη 19η αγωνιστική της Euroleague, ο Ολυμπιακός έφτασε τις τις 10 συνεχόμενες νίκες κόντρα στους πράσινους στη διοργάνωση.