Κρήτη: Στον εισαγγελέα οι 8 πρώτοι από τους συλληφθέντες της εγκληματικής οργάνωσης – 89 κατηγορούμενοι στη δικογραφία
Ξεκίνησε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα η διαδικασία μεταγωγής των συλληφθέντων στην εισαγγελία Χανίων όπου θα τους ασκηθούν ποινικές διώξεις
Στην Εισαγγελία Χανίων οδηγήθηκαν, το απόγευμα της Δευτέρας, οι 8 πρώτοι από τους 48 συλληφθέντες για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε μετά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Χανιά και Ρέθυμνο.
Λόγω του μεγάλου αριθμού των συλληφθέντων, θα οδηγούνται στην Εισαγγελία κατά ομάδες και η διαδικασία αναμένεται να είναι μαραθώνια.
Όπως φαίνεται και στις εικόνες οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών.
89 κατηγορούμενοι
Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται και ένστολοι της αεροπορίας αλλά και αστυνομικός από το Ρέθυμνο καθώς και επιχειρηματίες γνωστοί στην κρητική κοινωνία.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τους 48 συλληφθέντες οι 16 βρίσκονται ήδη στη φυλακή για υποθέσεις ναρκωτικών. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνολικά 89 κατηγορούμενοι για την υπόθεση.

Πάνω από 1 εκατ. ευρώ κέρδη από τα ναρκωτικά
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, το οικονομικό όφελος, της εγκληματικής οργάνωσης μόνο από τα ναρκωτικά ξεπερνάει το 1.177.720 ευρώ από τις αρχές του 2025 όταν και ξεκίνησε η παρακολούθηση του κυκλώματος από την ασφάλεια Χανίων.
Στο διάστημα αυτό τα μέλη του κυκλώματος είχαν πραγματοποιήσει 5.800 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών ενώ είχαν προμηθευτεί (από εμπόρους ναρκωτικών) 41,2 κιλά κάνναβης
9,12 κιλά κοκαΐνης και 2,1 κιλά ηρωίνης.
Εκτός από τα ναρκωτικά η εγκληματική οργάνωση πλούτιζε από το εμπόριο όπλων και πυρομαχικών, του εκβιασμούς και την παροχή προστασίας.
Κομβικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση φαίνεται να έχουν τα δύο αδέρφια, 57 και 47 ετών, που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση τα ξημερώματα του Σαββάτου. Τα δύο αδέλφια εμφανίζονταν τα τελευταία χρόνια ως επιχειρηματίες κυρίως στον τουριστικό κλάδο, με μεγάλες επιχειρήσεις και είναι γνωστοί στην ευρύτερη περιοχή.
- Αγρίνιο: Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του κοινοτάρχη
- Θεσσαλονίκη: Φορτηγάκι παρέσυρε πεζό
- Ποια λάδια μπορούμε να προσθέσουμε στο μπολ του σκύλου μας – Πότε είναι ωφέλιμα και πότε όχι
- Ακρίβεια: Το 80% των πολιτών έχει αλλάξει τον οικογενειακό του προϋπολογισμό
- «Ψήνεται» νέα ταινία με θέμα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
- Μελίνα Ασλανίδου: Γιατί ακυρώνει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της
- Γροιλανδία: Ο Ρούτε του ΝΑΤΟ λέει ότι συζήτησε με τον Τραμπ τρόπους για να «παραμείνει ασφαλής η Αρκτική»
- Κίνηση: Χάος στους δρόμους – Στο «κόκκινο» ο Κηφισός, πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442