Ιταλία: Αποσωληνώθηκε ο 15χρονος που υπέστη θερμοπληξία και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος
Αποσωληνώθηκε ο 15χρονος που υπέστη θερμοπληξία και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος - Στο πλευρό του είναι η μητέρα του
Χαμόγελα αισιοδοξίας για την πορεία της υγείας του 15χρονου Δημήτρη ο οποίος μετά από θερμοπληξία που υπέστη, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος στο Τορίνο.
Ο 15χρονος, που βρισκόταν σε καταστολή στη ΜΕΘ μετά την επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος, αποσωληνώθηκε και αυτή τη στιγμή στο πλευρό του βρίσκεται η μητέρα του.
Την Παρασκευή, οι γιατροί έδειχναν αισιοδοξία για την πορεία της ανάρρωσής του, καθώς ο 15χρονος άρχισε να αντιδρά θετικά.
Αισιόδοξα είναι τα νέα από το Τορίνο καθώς μετά από εννέα ημέρες καταστολής, οι γιατροί αποσωλήνωσαν τον 15χρονο από το Μέτσοβο που έκανε μεταμόσχευση ήπατος
Ο νεαρός παρέμενε σε καταστολή επί εννέα ημέρες και οι γιατροί, μετά τη μεταμόσχευση, παρακολουθούσαν στενά την κατάστασή του.
Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος υπέστη θερμοπληξία σε πεζοπορία στο Μέτσοβο.
Η θερμοπληξία του κατέστρεψε το συκώτι
Ο νεαρός πάσχει από μια σπάνια αναπτυξιακή πάθηση η οποία εμποδίζει τον οργανισμό του να ιδρώνει και να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του, γεγονός που τον οδήγησε σε κατάρρευση με οξεία ηπατική ανεπάρκεια, όταν κατά την πεζοπορία, βρέθηκε σε συνθήκες έντονης ζέστης.
Η ανιδρωσία, εν προκειμένω, είναι μια κατάσταση στην οποία οι ιδρωτοποιοί αδένες δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε για να απομακρύνουν τη θερμότητα και να δροσίσουν το σώμα. Έτσι το σώμα υπερθερμαίνεται, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο ή ακόμη και απειλητικό για τη ζωή.
Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με αυτή τη διαταραχή, ενώ άλλοι την αναπτύσσουν αργότερα στη ζωή τους.
Αρχικά ο 15χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου, στη συνέχεια στο νοσοκομείο Ιωαννίνων και μετά στο νοσοκομείο του Ρίου και τέλος στο Τορίνο. Άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες και έγινε η μεταμόσχευση.
Η επέμβαση μεταμόσχευσης έγινε την περασμένη Τετάρτη (30.07.2025) – το χειρουργείο, που διήρκεσε 8,5 ώρες, στέφθηκε με επιτυχία. Αμέσως μετά, το παιδί μεταφέρθηκε στην ειδική μονάδα του νοσοκομείου.
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
- Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους- Περαιτέρω επιδείνωση από Τετάρτη
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
- Θυμός ή μίσος: Αυτές είναι οι διαφορές σύμφωνα με την επιστήμη
- Πολιτικός Διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας χωρίς εκπλήξεις με το βλέμμα στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
- Γρίπη: Καλπάζει η μεταδοτικότητα- ασθμαίνοντας ακολούθησε ο εμβολιασμός
- Αυτές είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για το 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442