Στο πλευρό της μητέρας της Κυριακής Γρίβα ο Κασσελάκης – Ζητά την αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία»
Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας βρέθηκε στο πλευρό της μητέρας της Κυριακής Γρίβα, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.
Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, βρέθηκε την Τρίτη ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να βρεθεί στη δίκη για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα.
Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στο πλευρό της μητέρας της Κυριακής, με σκοπό να στηρίξει τις μητέρες των θυμάτων της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.
«Στην Ευελπίδων, με τη Δέσποινα. Για την Κυριακή που το κράτος απέτυχε να προστατεύσει. Για την Κυριακή που άκουσε πως το περιπολικό δεν είναι ταξί. Για την Κυριακή που σήμερα θα χαμογελάει» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης.
«Αύριο ξημερώνει μια νέα μέρα. Η Κυριακή, η Ερατώ, η Πόλυ, η Γαρυφαλλιά, η Σοφία δεν θα ‘ναι εδώ. Θα ζουν, όμως, πάντα μέσα από τον αγώνα των μαμάδων τους. Της Δέσποινας, της Ελένης, της Κικής, της Αλέκας, της Ρόζας. Σε αυτόν τον αγώνα οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα τους» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι το Κίνημα Δημοκρατίας μαζί με τον οργανισμό «Γίνε Άνθρωπος» και τις μητέρες των θυμάτων έχουν επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της γυναικοκτονίας και της έμφυλης / ενδοοικογενειακής βίας.
Αίτημα για αναγνώριση της «γυναικοκτονίας»
Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης επανέλαβε το αίτημα για την αναγνώριση του όρου της γυναικοκτονίας. «Γιατί τα θύματα δολοφονήθηκαν επειδή ήταν γυναίκες» σημείωσε.
«Περιμένω τα κόμματα του κοινοβουλίου να στηρίξουν την πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει από τις 10 Ιουλίου. Θα επικοινωνήσω προσωπικά με εκπροσώπους των κομμάτων γι’ αυτόν τον λόγο» πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης, υπογραμμίζοντας ότι η πρόταση προέρχεται από την εμπειρία και τη γνώση των ίδιων των οικογενειών των θυμάτων.
«Να αφήσουμε τις κομματικές παρωπίδες και να πράξουμε το αυτονόητο» κατέληξε ο Στέφανος Κασσελάκης.
- Ιστορικό χατ-τρικ πέτυχε ο Παυλίδης με τη Μπενφίκα (pic)
- Η νέα μπουτίκ της Prada στο Λας Βέγκας μοιάζει με τον Παρθενώνα – Υπερβολή, θα έλεγε κανείς
- Παναθηναϊκός-Βόλος 2-1: Ο Ντέσερς «υπέγραψε» τη νίκη και φεύγει για Μαρόκο
- Πολλά όπλα, λιγότερες δολοφονίες: Το αυστραλιανό παράδοξο μετά το 1996
- Μεντιλίμπαρ: «Δεν ήμασταν εύστοχοι»
- Πώς οι βιομηχανίες μπορούν να εξοικονομήσουν 11,28 εκατ. δολάρια ετησίως
- Χανιά: Αιματηρή ληστεία στο κέντρο της πόλης – Άγρια συμπλοκή των δραστών με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος
- Μοιράζεσαι την οθόνη σου; Μπορεί να μοιράζεσαι και τα μυστικά σου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Γιατί η εξυπηρέτηση είναι στρατηγική επένδυση [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/blake-wisz-GFrBMipOd_E-unsplash-127x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 14.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/howen-ac0WfQ3F6dw-unsplash-315x220.jpg)






























![Γεννούν «σαν τα κουνέλια» τα αιγοπρόβατα της οικογένειας του «Φραπέ» [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/6774268-1200x800-1-315x220.jpg)













![Γιατί η εξυπηρέτηση είναι στρατηγική επένδυση [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/blake-wisz-GFrBMipOd_E-unsplash-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442