Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 29 και 30 Ιουλίου οι συζητήσεις για εξεταστική και προανακριτική – Το αίτημα Ανδρουλάκη
Ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφέρθηκε στις ημερομηνίες συζήτησης των αιτημάτων για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ - Η παράκληση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στον πρόεδρο της Βουλής
Τις ημερομηνίες συζήτησης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και σύστασης προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.
Όπως τόνισε ο κ. Κακλαμάνης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, την Τρίτη 29 Ιουλίου θα συζητηθεί η πρόταση για την εξεταστική επιτροπή (πρόταση ΝΔ) και την Τετάρτη 30 Ιουλίου οι προτάσεις για την προανακριτική επιτροπή (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νέα Αριστερά).
Η αρχική πρόταση του προέδρου της Βουλής ήταν για λόγους δεοντολογίας να συζητηθούν με σειρά κατάθεσης τα αιτήματα αντιπολίτευσης και ακολούθως της κυβέρνησης, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης τον παρακάλεσε να μεταθέσει τη συζήτηση λόγω της προγραμματισμένης επίσκεψής του στην Τένεδο, μετά από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
«Το συζήτησα με την κυβέρνηση, το απεδέχθη και η κυβέρνηση και έτσι η πρόταση που θα κάνω στη διάσκεψη των προέδρων θα είναι 29 του μηνός η εξεταστική και 30 του μηνός η προανακριτική για τον λόγο του αντικειμενικού κωλύματος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε ο κ. Κακλαμάνης.
Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε επίσης πως το Κοινοβούλιο θα κλείσει για το θερινό τμήμα την 1η Αυγούστου και θα ξανά ανοίξει στις 24 Αυγούστου.
«Έχω ζητήσει να ετοιμαστεί νέος κανονισμός για τη Βουλή»
Ο κ. Κακλαμάνης υπογράμμισε ακόμη ότι έχει ζητήσει ήδη από το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής με βάση κατευθυντήριες γραμμές που έχει δώσει.
«Έχω ζητήσει να ετοιμαστεί νέος κανονισμός για τη Βουλή. Ελπίζω να λειτουργήσει από Οκτώβριο. Κάνεις δεν μπορεί να μιλάει ατελείωτα», είπε.
Επισήμανε πως μέσα από τις σχετικές αλλαγές του Κανονισμού πέντε λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του προβλεπόμενου χρόνου θα χτυπάει το κουδουνάκι του προεδρείου και μετά το πέρας τους θα κλείνει το μικρόφωνο και το κύκλωμα της τηλεόρασης.
- Μητσοτάκης: «Και ναι και όχι» για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα – Συνέντευξη στο Euronews
- Έκλεισε η συμφωνία για τη σωτηρία του TikTok στις ΗΠΑ – Τι προβλέπει
- Η μεγάλη ώρα της Ελλάδας: Η Εθνική πόλο κόντρα στην Ουγγαρία για το ιστορικό πρώτο μετάλλιο
- Κάρπαθος: Ανάμεσα στα 10 ομορφότερα μέρη του πλανήτη για το 2026
- Τον δείχνουν σαν έναν φθηνό εγκληματία, είναι ταπεινωτικό – Η οικογένεια του Μάρτι Ράισμαν «καταδικάζει» το Marty Supreme
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Το σκίτσο του Κώστα Σκλαβενίτη για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Κρήτη: 586 άνθρωποι πέθαναν σε τροχαία από το 2015 – 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442