Λίγο πριν την εκπνοή του καλοκαιριού και μετά από μια χορταστική περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο ακέραιος και ακούραστος «αιώνιος έφηβος», θα δονήσει και φέτος τις καρδιές μας με μια μεγάλη συναυλία τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».
Με πάνω από 50 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία, καλλιτεχνικές συνεργασίες που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού
Και εμβληματικά τραγούδια μεγάλων ποιητών, στιχουργών και συνθετών, που διαπέρασαν τα βιώματα και τις αναμνήσεις τουλάχιστον τριών γενεών, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, με την αισθαντικά τρυφερή φωνή, ξέρει πολύ καλά πώς να μετατρέπει κάθε συναυλία του σε μια μεγάλη ορμητική γιορτή.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μάς προσκαλεί σε μια ζωντανή αναδρομή στη δισκογραφία του — μια πορεία γεμάτη τραγούδια που παραμένουν επίκαιρα και αγαπημένα από γενιά σε γενιά. Κανείς δεν μένει απ’ έξω: μικροί και μεγάλοι βρίσκουν τον εαυτό τους μέσα σε αυτά.
Με την ξεχωριστή του παρουσία και τη χαρακτηριστική αισθαντική φωνή του μοιράζεται μαζί μας τραγούδια που μας έχουν σημαδέψει, μας έχουν ενώσει, μας έχουν ξεσηκώσει.Τα ερωτικά του, τα πιο ροκ κομμάτια του, τις μπαλάντες, τα κοινωνικά του τραγούδια.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.