Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Πρόβλημα με την επάρκεια νερού στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Πρόβλημα με την επάρκεια νερού στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι περιοχών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο περιορισμένων διακοπών ύδρευσης.

Συνηθισμένα τα «βουνά στα χιόνια», όπως και οι κάτοικοι περιοχών του δήμου Βόρειας Κυνουρίας στην αγωνία για την επάρκεια του νερού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Βόρειας Κυνουρίας, θα πρέπει να υπάρχει λελογισμένη χρήση στο πόσιμο νερό, καθώς όπως προκύπτει δεν είναι αρκετό. Σημειωτέον, σχεδόν κάθε χρόνο οι κάτοικοι κάποιων περιοχών του δήμου, όπως άλλωστε και άλλων περιοχών της χώρας,  ζούνε με το άγχος αυτό.

Οι περιορισμένες βροχοπτώσεις στην περιοχή τα τελευταία χρόνια και η άνοδος της θερμοκρασίας,  έχουν δημιουργήσει οξύ πρόβλημα στην επάρκεια νερού ειδικά τους θερινούς μήνες σε διάφορες περιοχές του δήμου. Παράλληλα, όπως συμπεραίνεται, υπάρχει αδυναμία εύρεσης νέων λύσεων που θα έλυναν μια και δια παντός το πρόβλημα από τους αρμόδιους φορείς παρά τις προσπάθειες που γίνονται.

Οι κάτοικοι με στάση υπευθυνότητας και πλήρους επίγνωσης της κατάστασης φροντίζουν να περιορίσουν όσο γίνεται την χρήση του νερού στα απολύτως αναγκαία και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την στάση τους αυτή.

Στα απολύτως απαραίτητα

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας εκ της διευθύνσεως της ΔΕΥΑΒΚ ανακοίνωσε: «Ευρισκόμενοι στα μέσα της καλοκαιρινής περιόδου όπου και παρατηρείται η μέγιστη ανάγκη παροχής ύδατος, ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι θα πρέπει να περιορίζουν την κατανάλωση ύδατος στα απολύτως απαραίτητα αποφεύγοντας την χρήση ύδατος για:

  • Το πότισμα κήπων και χωραφιών
  • Το πλύσιμο των αυλών και των οχημάτων
  • λοιπές καταναλώσεις πέραν των αναγκών ύδρευσης των κατοίκων.

Ειδικά στις κοινότητες που υπάρχει πρόβλημα επάρκειας ύδατος ή συμπληρώνεται η παροχή ύδατος με υδροφόρα οχήματα, η χρήση πέραν των βασικών αναγκών ύδρευσης θα πρέπει να διακοπεί.

Πρόκειται κυρίως για τις κοινότητες/οικισμούς:

  • Κάτω Κουτρούφων
  • Κορακοβουνίου
  • Αγίου Πέτρου
  • Καστριού
  • Άνω Δολιανών / Κουβλίου
  • Πλατάνας
  • Αγίας Σοφίας
  • Αγιώργης

Γενικότερα, πολλές περιοχές της χώρας αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα με την επάρκεια νερού και κάτι πρέπει να γίνει συνολικά. Είτε με νέες γεωτρήσεις όπου υπάρχει δυνατότητα, είτε με νέες αφαλατώσεις. Είτε με συλλέκτες βρόχινου νερού που θα μπορούσαν οι κάτοικοι να βάλουν στα σπίτια τους. Για το τελευταίο απαιτείται φυσικά η χρηματοδότηση των δημοτικών αρχών να κάνουν την αναγκαία προμήθεια και την τροφοδότηση του εξοπλισμού μετά των νοικοκυριών. Εν συνεχεία να συλλέγεται το νερό με υδροφόρες και να μεταφέρεται σε δεξαμενές. Ή οποιαδήποτε άλλη λύση που δεν θα υποδείξει το κείμενο αυτό, αλλά οι ειδικοί. Κάτι πάντως πρέπει να γίνει ώστε το νερό της βροχής να αξιοποιείται όσο γίνεται περισσότερο. Διαφορετικά κάθε χρόνο θα επαναλαμβάνονται οι ίδιες συστάσεις και δικαιολογημένα φυσικά, αλλά η έκκληση για υπεύθυνη στάση των πολιτών δεν μπορεί πάντα να αποτελεί το «καταφύγιο» έλλειψης κεντρικών οριστικών λύσεων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο