Φάμελλος: Το μισό σχεδόν υπουργικό συμβούλιο αναφέρεται στη δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ – Να παραιτηθεί η κυβέρνηση
Ο Σωκράτης Φάμελλος διεμήνυσε ότι «δεν αρκούν οι παραιτήσεις λίγων υπουργών» αλλά «απαιτείται παραίτηση της κυβέρνησης, εκλογές και μια προοδευτική κυβέρνηση να αποδώσει δικαιοσύνη και να αναγεννήσει την πατρίδα μας»
Την παραίτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος.
Σε δηλώσεις από το περιστύλιο της Βουλής ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε πως «οι καθημερινές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ με τις αγροτικές ενισχύσεις συγκλονίζουν τον ελληνικό λαό».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «το μισό σχεδόν υπουργικό συμβούλιο αναφέρεται ονομαστικά στη δικογραφία της Ευρωπαίας Εισαγγελέα. Η Προκαταρκτική Επιτροπή για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών είναι αναγκαία».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρόσθεσε πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν απέτυχε απλά, αλλά έστησε ένα πελατειακό κράτος διαφθοράς με ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους».
Τέλος, διεμήνυσε ότι «δεν αρκούν οι παραιτήσεις λίγων υπουργών» αλλά «απαιτείται παραίτηση της κυβέρνησης, εκλογές και μια προοδευτική κυβέρνηση να αποδώσει δικαιοσύνη και να αναγεννήσει την πατρίδα μας».
Όσα είπε ο Σωκράτης Φάμελλος:
«Ο Μητσότακης γνώριζε τι συνέβαινε και έχει την απόλυτη ευθύνη»
Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ -και τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο- ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τονίζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε σήμερα να αποποιηθεί των ευθυνών του για το τεράστιο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο φέρει τη σφραγίδα του κόμματος της ΝΔ και της κυβέρνησής του».
Υπογράμμισε πως «μετά από 6 χρόνια διακυβέρνησης, ο πρωθυπουργός επιμένει να αναφέρεται στο μακρινό παρελθόν για να εντοπίσει ευθύνες και φταίχτες».
Η Κουμουνδούρου τόνισε ότι «αναφέρεται, επίσης, σε πρωτοβουλίες ελέγχων και επιστροφές χρημάτων. Τον πληροφορούμε ότι δεν μας κάνει χάρη, είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Τα στοιχεία της δικογραφίας εμφανίζουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και στενούς συνεργάτες υπουργών και βουλευτών να εμπλέκονται ποικιλοτρόπως στη διαδικασία διασπάθισης των επιδοτήσεων σε βάρος των τίμιων αγροτών, στα ρουσφέτια και τις εξυπηρετήσεις, με άμεσο πολιτικό όφελος για τη ΝΔ και την κυβέρνηση Μητσοτάκη».
Ακόμη, επισήμανε πως «ο ίδιος κάνει τον ανήξερο. Δεν πείθει κανέναν πια. Γνώριζε τι συνέβαινε και έχει την απόλυτη ευθύνη. Το ελάχιστο που οφείλει να κάνει είναι να παραιτηθεί».
- Η Marca ξεχώρισε τον Κωνσταντέλια: «Άλλαξε την εικόνα του ΠΑΟΚ»
- Ψηφιακό πελατολόγιο: Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ γάμοι, βαπτίσεις και άλλες δεξιώσεις για εντοπισμό φοροδιαφυγής
- Eξαφάνιση Λόρας: Μυστήριο με 18χρονη φίλη της που μένει στου Ζωγράφου – Τι ερευνούν οι Αρχές
- Σενάρια από την Ισπανία για Παναθηναϊκό και Ομπστ
- «Ακαδημαϊκές Ομιλίες» – Νέο βιβλίο του Προκόπη Παυλόπουλου για Κράτος Δικαίου και λειτουργία της Δημοκρατίας
- Ευρωπαϊκή ακροδεξιά Vs Maga: Ο Τραμπ κατάφερε να εξοργίσει ακόμα και τους Ευρωπαίους θαυμαστές του
- Τα δύο αδεσποτάκια, ο Πάρης και ο Στέφος ανυπομονούν να βρουν μια ζεστή, παντοτινή αγκαλιά
- Greece Confirms No Approved Vaccine for Goat and Sheep Pox
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442