Μια και πλησιάζει το καλοκαίρι και θα πάρουμε όλοι τις… θάλασσες για τα νησιά, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποφάσισε να πάει για αρχή ένα γαστρονομικό ταξίδι. Και για προορισμό επέλεξε μια συνταγή από την Κέρκυρα.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και ετοίμασε μια συνταγή που όσοι έχουν πάει στο νησί των φαιάκων σίγουρα έχουν δοκιμάσει: μοσχαράκι σοφρίτο με πουρέ πατάτας.
Ένα πιάτο με ρίζες από την Ιταλία, εύκολο και έντονες γεύσεις.
Τα υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο 4 σκελίδες σκόρδο 1/2 ματσάκι μαϊντανός 100 γρ αλεύρι 50 γρ βούτυρο 80 ml ελαιόλαδο 100 ml ξύδι από λευκό κρασί 150 ml λευκό κρασί 300 ml ζωμό κοτόπουλο αλάτι πιπέρι
Το μυστικό
Το αλεύρι στο κρέας βοηθάει να δέσει η σάλτσα.
Η διαδικασία
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε λίγο βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Αλευρώνουμε τα κομμάτια από το μοσχάρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι για να θωρακιστούν.
Όταν συμβεί αυτό, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στο μάτι, σβήνουμε πρώτα με το ξίδι και αμέσως μετά το λευκό κρασί .
Αν θέλουμε τη γεύση να μην είναι τόσο έντονη, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο που έχουμε στην άκρη.
Το μοσχαράκι σοφρίτο μπορούμε να το συνοδεύουσμε με ρύζι, μακαρόνι και πουρέ – για τη συγκεκριμένη συνταγή επιλέξαμε τον πουρέ.