Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Δίκαιο το αίτημα για επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θεωρεί πως «η κυβέρνηση πρέπει να αποκαταστήσει άμεσα μια τεράστια κοινωνική αδικία και να επιστρέψει σε εργαζόμενους και συνταξιούχους μέρος των εισοδημάτων τους που αδικαιολόγητα εξακολουθεί να παρακρατεί»
Συνάντηση με την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ της Ελλάδας είχε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, για το θέμα της επαναφοράς της 13ης και 14ης σύνταξης.
Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση αναφέρεται στη συνάντηση και τονίζει ότι θεωρεί πως η κυβέρνηση «πρέπει να επιστρέψει σε εργαζόμενους και συνταξιούχους μέρος των εισοδημάτων τους, που αδικαιολόγητα εξακολουθεί να παρακρατεί».
Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετικά, «πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ της Ελλάδας με τον Πρόεδρο της Ένωσης. Οι συνταξιούχοι όλων των κλάδων διεκδικούν μεταξύ άλλων την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και θα πραγματοποιήσουν σήμερα νυχτερινή διαδήλωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στη Βουλή».
«Πυρά» στο ΥΠΟΙΚ από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θεωρεί πως η κυβέρνηση πρέπει να αποκαταστήσει άμεσα μια τεράστια κοινωνική αδικία και να επιστρέψει σε εργαζόμενους και συνταξιούχους μέρος των εισοδημάτων τους που αδικαιολόγητα εξακολουθεί να παρακρατεί».
Επιπλέον, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει ότι «το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει με δηλώσεις αξιωματούχων να απορρίπτει ένα μαζικό κοινωνικό αίτημα, επικαλούμενο έλλειψη δημοσιονομικού χώρου, την ίδια στιγμή που πανηγυρίζει για τα τεράστια πλεονάσματα και την καλή πορεία της οικονομίας. Η συνεχιζόμενη άρνηση του υπουργείου να δεχτεί οποιοδήποτε αίτημα συνάντησης φανερώνει αδιαφορία και απαξίωση θεσμικών συνομιλητών και επαγγελματικών οργανώσεων».
«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αίτημα των συνταξιούχων. Ο κοινός αγώνας θέλει επιμονή και αλληλεγγύη μέχρι την τελική δικαίωση», σημειώνει καταληκτικά.
- Gmail: Καταργείται η υποστήριξη για λογαριασμούς άλλων παρόχων
- Απίστευτος Παυλίδης: «Έπιασε» τον Εουσέμπιο με επίδοση που ξεπερνούν μόνο οι Εμπαπέ και Κέιν μέσα στο 2025
- Χαρίτσης: Οι πολίτες στηρίζουν τον αγώνα των αγροτών – Είναι αγώνας για όλη την κοινωνία
- Στο Παρά Πέντε – 20 Χρόνια Μετά: Απόψε, στις 21.00, στο MEGA
- Εντοπίστηκε οπλοστάσιο σε σπίτι στα Άνω Λιόσια – Τρεις συλλήψεις
- Πιο κοντά στο σπίτι, πιο κοντά στη στάση: 291 σημεία της δημοτικής συγκοινωνίας στην Αθήνα
- Η Σούζι Άμις για τη ζωή της με τον Τζέιμς Κάμερον – «Πίστευα ότι δεν θα το δω ποτέ ξανά»
- Δώρα τεχνολογίας: Οι πιο hot επιλογές για τους αγαπημένους σου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442