Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ευρωλίγκα: Tι «λέει» το πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟ και τις άλλες ομάδες

Ευρωλίγκα: Tι «λέει» το πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟ και τις άλλες ομάδες

Η Ευρωλίγκα μπαίνει στην καλύτερη φάση της!

Η νίκη της Φενέρ στο Παρίσι το βράδυ της Δευτέρας, έβαλε τέλος στις εκκρεμότητες των ομάδων. Η βαθμολογία έχει τα ίδια ματς για όλους, άρα μένουν επτά στροφές και ήδη προπονητές και παίκτες μετρούν δυνάμεις και κάνουν υπολογισμούς με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους. Δεν θα ήταν καλό και σωστό να δούμε τι «λέει» το πρόγραμμα των ερχόμενων αγωνιστικών;

Με βάση τις έως τώρα νίκες και ήττες των ομάδων και έχοντας πάντα κατά νου την εικόνα που βγάζουν στο παρκέ.

Ο Ολυμπιακός με ρεκόρ 20-7, πολύ δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αν συμβεί αυτό τότε θα μιλάμε για δυνατή έκπληξη. Τι έχουν μπροστά τους οι Ερυθρόλευκοι; Πέντε ματς στο ΣΕΦ και δύο εκτός, με ομάδες ναι μεν επικίνδυνες, ταυτόχρονα όμως και αδιάφορες (αν μπορεί αυτό να ειπωθεί, ασφαλώς) σε ό,τι έχει να κάνει με τη βαθμολογία. Ο Ολυμπιακός που έρχεται από τέσσερις σερί νίκες, έχει μπροστά του τρία κολλητά ματς στο Νέο Φάληρο (Παρτιζάν, Παναθηναϊκό και Ερυθρό Αστέρα), πηγαίνει μετά στη Γαλλία για το ραντεβού με τη Βιλερμπάν, επιστρέφει στο ΣΕΦ και περιμένει τη Μονακό, μετά έξω κοντράρεται με την Αλμπα και κλείνει την κανονική περίοδο με τη Μακάμπι μέσα. Τι καλύτερο θα περίμενε;

Η Φενέρ, βρέθηκε μόνη στη δεύτερη θέση και με ρεκόρ 18-9. Πάει στο Μιλάνο, υποδέχεται τη Βιλερμπάν, έξω με τη Μονακό, μέσα με την Παρί, τη Μπασκόνια και τη Μπαρτσελόνα, έξω με τη Μπάγερν. Καλή σειρά αγώνων, τέσσερα παιχνίδια στο «σπίτι» της.

Ο Παναθηναϊκός έχει 17-10 και «τρέχει» ρεκόρ τριών νικών στη σειρά. Εχει μπροστά του ματς-παγίδες και αγώνες με ομάδες που «κάτι διεκδικούν». Πολλά μπορεί να φανούν στο αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς περιμένει τη Ρεάλ και μετά πάει στο ΣΕΦ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στο ΟΑΚΑ έχει την Αλμπα, έξω τη Μακάμπι, μέσα την Παρί, έξω τη Μονακό και μέσα τον Ερυθρό Αστέρα. Όπως όλοι στο Τριφύλλι λένε, κρατώντας το οχηρό τους, τότε όλα είναι πιθανά.

Η Μονακό με 16-11 έχει δύο συνεχόμενες ήττες. Εξω θα παίξει με την Παρί και τη Μακάμπι, μέσα με τη Φενέρ και τη Ζαλγκίρις, έξω με τον Ολυμπιακό, μέσα με τον Παναθηναϊκό και έξω με τη Βιλερμπάν. Τα γαλλικά ντέρμπι, συνεπώς, πρόκειται να τα δώσει μακριά από την έδρα της, το συναπάντημα με τους Ερυθρόλευκους και τους Πράσινους δεν το λες και «βόλτα στο πάρκο», ούτε φαντάζει απλό το τετ-α-τετ με τη Φενέρ. Ο Σπανούλης έχει δουλειά αν θέλει καλό πλασάρισμα.

Ο Ερυθρός Αστέρας επίσης με 16-11 ρεκόρ , μάλλον έχει πρόγραμμα που του επιτρέπει να αισιοδοξεί. Εξω με Μπάγερν, μέσα με το Μιλάνο που ελπίζει, έξω με τον Ολυμπιακό, εντός έδρας με τη Μπολόνια, τη Ρεάλ και την Εφές και κλείνει μακριά από το Βελιγράδι, στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Τα τέσσερα ματς που έχει εντός στην «καυτή» του έδρα, μπορεί να είναι αποφασιστικής σημασίας.

Και η Παρί έχει 16-11 αλλά μάλλον βρίσκεται σε πτωτική πορεία και το πρόγραμμα φαντάζει δύσκολο. Μέσα με τη Μονακό, μετά στη Λιθουανία με τη Ζαλγκίρις, μέσα με το Μιλάνο, έξω με τη Φενέρ, τον ΠΑΟ και τη Ρεάλ και στο τέλος υπάρχει εντός έδρας η Αλμπα. Πολλά ντέρμπι για την ομάδα που κατέπληξε στον πρώτο γύρο.

Και τέλος η Μπάγερν με τις τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια και με ρεκόρ επίσης 16-11. Μπορεί να μπει σφήνα σε δυνάμεις παραδοσιακές της Ευρωλίγκας; Μέσα με Ερυθρό Αστέρα και Εφές, έξω με τη Μπασκόνια και τη Μπάγερν, μέσα με την Παρτιζάν, έξω με τη Μακάμπι και μέσα με τη Φενέρ. Δεν έχει κάποιο βουνό να ανέβει, όλα τα παιχνίδια , ωστόσο, που θα δώσει έχουν τις δυσκολίες τους.

Ας κλείσουμε εδώ την αναφορά. Με την επισήμανση και πως οι Παρτιζάν, Μιλάνο, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Εφές που ακολουθούν, με απανωτές νίκες μπορούν να ανατρέψουν μια όχι ευχάριστη κατάσταση και να διεκδικήσουν για τα καλά το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Η Ευρωλίγκα, συνεπώς, μπαίνει στην καλύτερη φάση της!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο