Αναβάλλει την έκδοση απόφασης για τους Σπαρτιάτες το ΑΕΔ
Στις εισαγγελικές αρχές επιστρέφει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Εκλογοδικείο) την ένσταση που είχε υποβληθεί των Σπαρτιατών ζητώντας έλεγχο της νομιμότητας της εκλογής τους.
Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Εκλογοδικείο) αποφάσισε να επιστρέψει στις εισαγγελικές αρχές την ένσταση που είχε υποβληθεί των Σπαρτιατών ζητώντας έλεγχο της νομιμότητας της εκλογής τους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του, το ΑΕΔ αναβάλλει την έκδοση οριστικής απόφασης επί ενστάσεως που είχε κατατεθεί από εκλογέα της Β’ Θεσσαλονίκης, ζητώντας να του κοινοποιηθούν περισσότερα στοιχεία από την ποινική δικογραφία που έχει σχηματιστεί για το αδίκημα της «εξαπάτησης εκλογέων».
Ο κύριος ισχυρισμός της κρινόμενης ήταν ότι πρέπει να ακυρωθεί η εκλογή των βουλευτών των Σπαρτιατών καθώς συντρέχει νόμιμο κώλυμα ανακήρυξής τους, διότι την πραγματική ηγεσία του συνδυασμού είχε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Προκαλώντας, εμμέσως, την εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, ως «εναλλακτική καταστρατήγησης» της εκλογικής νομοθεσίας που απέκλειε τη συμμετοχή του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη στις εκλογές.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η απόφαση «κατά την άποψη που επικράτησε στο Δικαστήριο, κατ’ εκτίμηση του όλου περιεχομένου του δικογράφου, ο ενιστάμενος επικαλείται εμμέσως πλήν σαφώς, και την ύπαρξη εκλογικής παράβασης, η οποία εκλογική παράβαση συνίσταται στην εξαπάτηση των ψηφοφόρων, υπό την έννοια ότι το κόμμα Σπαρτιάτες αποτελούσε “εναλλακτική καταστρατήγησης” της εκλογικής νομοθεσίας σε περίπτωση που “η αρχική του επιλογή” [ενν. του Ηλία Κασιδιάρη] “δεν ανακηρυσσόταν από τον Άρειο Πάγο”».
Επομένως, το ΑΕΔ κατέληξε ότι «ο ως άνω λόγος πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω ως προς το παραδεκτό της προβολής του και τη νομική και ουσιαστική βασιμότητά του» αναβάλλοντας την απόφαση του ώσπου να λάβει και να αξιολογήσει τα σχετικά στοιχεία.
- «Πρώτος στόχος της Γιουβέντους ο Μανδάς» – Τι λένε στην Ιταλία για τον Έλληνα τερματοφύλακα
- Christmas Home Decor Trends Defining the Festive Season
- Ο εισαγγελέας της Νότιας Κορέας ζητά 10ετή ποινή φυλάκισης για τον πρώην πρόεδρο Γιουν
- Τσουκαλάς: Είναι κρίσιμο να στηρίξουμε τους αγρότες – Η κυβέρνηση μεθόδευσε την ταλαιπωρία των εκδρομέων
- Απίστευτη στιγμή: Ο Σακίλ Ο’Νιλ πέρασε… μέσα από το videowall της εκπομπής (vid)
- Συνέλαβαν τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία στο Κολωνάκι – Την νάρκωσε και μετά την έκαψε
- Bloomberg: Διακοπές στην Ελλάδα; Όχι καλοκαίρι, ούτε Μύκονος και Σαντορίνη – Πού να πάτε
- Μυθικός Γιόκιτς ανήμερα των Χριστουγέννων: Έκανε την τρίτη καλύτερη επιθετική επίδοση στην ιστορία του NBA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Για φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)
















































![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442