Η μόνη φορά που οι φίλαθλοι αντιλήφθηκαν την παρουσία του Χάαλαντ στον αγωνιστικό χώρο ήταν στην ανάπαυλα όταν ο διαιτητής τον χτύπησε άθελά του στη μύτη.
Σε φεστιβάλ τερμάτων και αποθέωσης του επιθετικού παιχνιδιού ο Ερλινγκ Χάαλαντ ήταν ξανά απών. Τι συμβαίνει με το νορβηγικό θωρηκτό και εξαφανίζεται στα μεγάλα παιχνίδια της Μάντσεστερ Σίτι;
Η αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τους Πολίτες (3-3) θα συμπεριλαμβάνεται στο εξής στα κλασικά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για το υψηλής ποιότητας θέαμα, την εξέλιξη του σκορ (0-1, 2-1, 2-3, 3-3) και τα εντυπωσιακά γκολ. Ωστόσο, το βαρύ πυροβολικό των πρωταθλητών Ευρώπης, ο Ερλινγκ Χάαλαντ ήταν σχεδόν αόρατος.
Η προσφορά του στο Σαντιάγο Μπερναμπέου ήταν είκοσι επαφές με την μπάλα – ο τερματοφύλακας της Σίτι Στέφαν Ορτέγκα είχε 51- ,έξι σωστές πάσες , τις λιγότερες από κάθε παίκτη της Σίτι , ένα σουτ στο έβδομο λεπτό ενώ τα αναμενόμενα γκολ ήταν στο 0,09.
Τι συμβαίνει με τον Χάαλαντ
Η μόνη φορά που οι φίλαθλοι αντιλήφθηκαν την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο ήταν στην ανάπαυλα όταν ο διαιτητής τον χτύπησε άθελά του στη μύτη.
Η απόδοση του Νορβηγού στη Μαδρίτη δεν αποτελεί παρένθεση. Το αντίθετο, είναι πλέον κανόνας να «εξαφανίζεται» στα μεγάλα ματς της Σίτι. Το ίδιο συνέβη στο ντέρμπι με την Αρσεναλ, δίνοντας την αφορμή στον Ρόι Κιν να τον χαρακτηρίσει «παίκτη τέταρτης κατηγορίας». Παρόμοια απόδοση είχε στα ματς με τη Νιουκάστλ, την Τσέλσι, την Αστον Βίλα.
«Είναι εντελώς άχρηστος…»
Τη σκυτάλη από τον Ρόι Κιν στη σκληρή κριτική πήρε ο Ραφαέλ φαν ντερ Φάαρτ. Ο Ολλανδός πρώην άσος χαρακτήρισε πολύ κακή την εμφάνιση του Χάαλαντ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι εντελώς άχρηστος όταν δεν σκοράρει. Είναι ένας μέτριος παίκτης με την μπάλα στα πόδια. Οι συμπαίκτες του τον αγνόησαν. Ηταν ο χειρότερος παίκτης στον αγωνιστικό χώρο».
Ο Χάαλαντ έχει σημειώσει μόλις ένα γκολ εναντίον του top 5 της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ και η στατιστική του στα σημαντικά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι καλύτερη. Στις έξι τελευταίες αναμετρήσεις σε φάσεις νοκάουτ έχει σημειώσει μόλις ένα γκολ. Ακόμα και πέρυσι, όταν πέτυχε 12 γκολ στη διοργάνωση, παρέμεινε «σιωπηλός» στα ημιτελικά και στον τελικό.
Σε τρεις αγώνες με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία τον συνδέουν τακτικά τα μεταγραφικά σενάρια έχει παρουσιάσει μόλις οκτώ σουτ, τα έξι στην εστία και κανένα γκολ ή ασίστ. Είναι η ομάδα την οποία έχει αντιμετωπίσει περισσότερο στην Ευρώπη χωρίς να βρει δίχτυα.
Με πρωταγωνιστή τον Μάλεν που σημείωσε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Ρόμα νίκησε με σκορ 2-0 τη φορμαρισμένη Κάλιαρι και «έπιασε» τη Γιουβέντους στην τέταρτη θέση, στους 46 βαθμούς.
Λίγες ημέρες μετά την ήττα του στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν 2026 από τον Κάρλος Αλακαράθ ο Νόβακ Τζόκοβιτς ταξίδεψε στην Ιταλία προκειμένου να απολαύσει λίγη από τη δράση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται αυτές τις ημέρες στο Μιλάνο και την Κορτίνα. Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών κατά πολλούς, επέλεξε να παρακολουθήσει καλλιτεχνικό […]
«Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι η Μονακό θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη σεζόν», υποσχέθηκε ο Πρίγκιπας Αλβέρτος για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η Μονακό.