Γυναικοκτονία στο αργεντίνικο ποδόσφαιρο. Η Φλορέντσια Γκουϊνάζου δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Το θύμα αγωνιζόταν στην ομάδα Ατλέτικο Αρτζεντίνο και ο θάνατος της επήλθε από ασφυξία.
Η δολοφονία της 30χρονης αθλήτριας έγινε στις 6 Απριλίου στο σπίτι της στο οποίο εκείνη τη στιγμή βρισκόταν το μεγαλύτερο από τα δύο της παιδιά, ο επτάχρονος γιος της.
Είχε ακόμα ένα κορίτσι πέντε ετών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας ο δράστης πριν αυτοκτονήσει άφησε σημείωμα στην πόρτα του σπιτιού στο οποίο έγραφε: «Καλέστε την αστυνομία, τα παιδιά είναι μόνα τους». Το μήνυμα το βρήκε γειτόνισσα που κάλεσε τις Αρχές.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης αποκάλυψε πως ο δράστης είναι ο Ιγκνάσιο Αγκουστίν Νότο, τον οποίον είχε καταγγείλει η Γκουϊνάζου τον Νοέμβριο του 2023 ζητώντας να φύγει από το σπίτι.
«Του ζητώ κάθε μέρα να φύγει από το σπίτι μου», κατέθεσε η αθλήτρια στην αστυνομία όπου είχε καταφύγει μετά από καυγά, διευκρινίζοντας πως δεν είχε τραυματιστεί. Ωστόσο εκδόθηκε περιοριστικό μέτρο που έπρεπε να τηρηθεί μέχρι την ημερομηνία του εγκλήματος.
«Σταματήστε να μας σκοτώνετε», είναι το μήνυμα που ανέβασε το κλαμπ της Φλορέντσια Γκουϊνάζου στο Instagram.
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής αντέδρασε εκφράζοντας τη «βαθιά θλίψη» της.
Η Ρίβερ Πλέιτ δήλωσε ότι «επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας για μια κοινωνία απαλλαγμένη από όλες τις μορφές της βίας κατά των γυναικών», ενώ πολλές ομάδες εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους κυρίως με το σύνθημα Ni una menos -Ούτε ένας λιγότερος- που χρησιμοποιείται από το 2015 στην Αργεντινή και σε άλλες ισπανόφωνες χώρες για να καταγγείλει τη βία κατά των γυναικών.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σθεναρή αντίσταση από τη Νότιγχαμ Φόρεστ απέναντι στην πρωτοπόρο της Premier League Άρσεναλ, την οποία κράτησαν στο μηδέν (0-0) για την 22η αγωνιστική.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενημέρωσε για τα νεότερα σχετικά με την αποθεραπεία του Μόντε Μόρις, εκφράζοντας αισιοδοξία του ότι θα επιστρέψει νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Τι είπε για Φαλ, ΜακΚίσικ.
Η ΑΕΚ ήταν μπροστά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης στην Καρδίτσα και με κορυφαίο τον Φρανκ Μπάρτλεϊ που πέτυχε 30 πόντους, επικράτησε τελικά με 79-71.
Η Εθνική μας ομάδα διέλυσε με 20-8 την Τουρκία και συνέχισε νικηφόρα την πορεία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μπαίνοντας με το δεξί και στον Β’ όμιλο της διοργάνωσης