Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι ο ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη «χρηματιστηριακή» αξία της ελληνικής Σούπερ Λίγκας. Σύμφωνα με το μοντέλο ανάλυσης της CIES, ο έλληνας διεθνής κοστολογείται στα 18 εκατ. ευρώ αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον αργεντινό άσο του Ολυμπιακού Σαντιάγο Εσε (12,5 εκατ. ευρώ) και στην τρίτη τον συμπαίκτη του στον ΠΑΟΚ Κωνσταντίνο Κουλιεράκη (12 εκατ. ευρώ).
Η πρώτη δεκάδα περιλαμβάνει συνολικά τέσσερις παίκτες του ΠΑΟΚ, τρεις του Ολυμπιακού, δύο της ΑΕΚ και έναν από τον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για τους Φώτη Ιωαννίδη (Παναθηναϊκός, 11,5 εκατ.), Ρόμπερτ Λούμπισιτς (ΑΕΚ, 8,6 εκατ.), Νταβίντ Κάρμο (Ολυμπιακός, 8,5 εκατ.), Ντομινίκ Κοτάρκι (ΠΑΟΚ, 8,3 εκατ.), Αντρια Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ, 8,3 εκατ.), Φρανσίσκο Ορτέγκα (Ολυμπιακός, 8 εκατ.) και Ομπερλίν Πινέδα (ΑΕΚ, 7,8 εκατ.).
Το μοντέλο του Ποδοσφαιρικού Παρατηρητηρίου του Πανεπιστημίου του Νοσατέλ ασχολήθηκε μόνο με τους παίκτες που βρίσκονται εκτός του Big 5 των πρωταθλημάτων (Πρέμιερ Λιγκ, Λα Λίγκα, Μπουντεσλίγκα, Serie A, Λιγκ 1).
Η Πορτογαλία και ο Εντρίκ
Η πορτογαλική Πριμέιρα Λίγκα διαθέτει στις τάξεις της τους τρεις ακριβότερους ποδοσφαιριστές, ήτοι τους Αντόνιο Σίλβα (Μπενφίκα, 114 εκατ.), Ζοάο Νέβες (Μπενφίκα 95 εκατ.) και Γκονσάλο Ινάσιο (Σπόρτινγκ, 87 εκατ.).
Ο Βραζιλιάνος Εντρίκ που ανήκει στη Ρεάλ Μαδρίτης ηγείται της λίστας των ακριβότερων παικτών που αγωνίζονται εκτός Ευρώπης (Παλμέιρας, 80 εκατ.), πάνω από τους συμπατριώτες του Πέντρο (Φλαμένγκο, 42 εκατ.), Παουλίνιο (Ατλέτικο Μινέιρο, 42 εκατ.).
Από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα ο 18χρονος Τζορέλ Χάτο του Αγιαξ κοστολογείται από τον CIES με 78 εκατ., ο Ουκρανός Γκεόργκι Σουντάκοφ της Σαχτάρ στα 52 εκατ. και ο Γάλλος Ρούτερ της Λιντς στα 41 εκατ. ευρώ.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
LIVE: Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ. Παρακολουθήστε live στις 19:15 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για την 23η αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.
Με την παραδοσιακή του εμφάνιση θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τη Λεβερκούζεν στο Καραϊσκάκη, στο κρίσιμο ματς της 7ης αγωνιστικής του Champions League.