Το μεγαλύτερο φετινό του ματς, μέχρι το επόμενο, δίνει απόψε (19/5, 18:00) ο Ολυμπιακός που θα τεθεί αντιμέτωπος με τη Μονακό για τα ημιτελικά του Final Four της Euroleague, με στόχο φυσικά την πρόκριση στον μεγάλο τελικό που θα του δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τέταρτο τίτλο για να προσθέσει στην τροπαιοθήκη του.
Οι Ερυθρόλευκοι προπονήθηκαν χαλαρά χθες στη «Zalgirio Arena» και είναι πανέτοιμοι για τη μεγάλη πρόκληση που τους περιμένει κόντρα στο σύνολο του Σάσα Ομπράντοβιτς που βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Τη φετινή σεζόν η Μονακό νίκησε και τις δύο φορές τους Πειραιώτες, ενώ σε 9 αναμετρήσεις οι νταμπλούχοι Ελλάδος μετρούν 4 νίκες και 5 ήττες.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, αφού θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του για τη μεγάλη μάχη απέναντι στους Μονεγάσκους που κατεβαίνουν επίσης δίχως να έχουν κάποιο σημαντικό πρόβλημα.
Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, στις 21:00, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο δεύτερο σερί «clasico» σε Final Four, αφού το ίδιο είχε συμβεί και την περσινή σεζόν, με τους «μερένχες» τότε να φεύγουν νικητές.
Oι «μπλαουγκράνα» αναμένεται να έχουν στη διάθεσή τους τον Γιαν Βέσελι όχι όμως τον Κόρι Χίγκινς, ενώ για τους Μαδριλένους εκτός είναι ο τραυματίας Γκάμπριελ Ντεκ, ο τιμωρημένος Γκερσόν Γιαμπουσελέ, ενώ κατά 99% δεν θα αγωνιστεί ούτε ο Βενσάν Πουαριέ.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Η Μπαρτσελόνα, έστω και... αγχωτικά κατάφερε να επικρατήσει στην έδρα της Ρασίνγκ Σανταντέρ με 2-0 κι έτσι προκρίθηκε στα προημιτελικά του Copa Del Rey.
Η βαθμολογία της Euroleague μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στο Μόναχο από τη Μπάγερν με 85-78 και τις νίκες των Μονακό, Μακάμπι, Ερυθρού Αστέρα, Μπασκόνια και Βίρτους Μπολόνια.