O «ελληνικός κορμός» του Ολυμπιακού
Tρεις στιγμές από την ένδοξη παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα
Κωνσταντινούπολη, 2012. Οι Ερυθρόλευκοι φτάνουν σε εκπληκτική ανατροπή απέναντι στην πλούσια ΤΣΣΚΑ εκείνης της εποχής και πανηγυρίζουν τη δεύτερη ευρωπαϊκή κούπα τους. Ποιοι είναι πρωταγωνιστές; Ο Σπανούλης με 15 πόντους.
Ο Παπανικολάου σε μια υπέροχη παρουσία και 19. Φυσικά ο Πρίντεζης με τους 12 πόντους και το καλάθι της νίκης στο αξέχαστο φινάλε. Κοντά τους, όχι ως υπασπιστές αλλά ως ισότιμα μέλη, ο Σλούκας και ο Μάντζαρης.

Λονδίνο, 2013. Η Ρεάλ είναι αδύνατο να σταματήσει την υπερηχητικό Ολυμπιακό. Ο τίτλος, τρίτο αστέρι στη φανέλα, έρχεται και προκαλεί φρενίτιδα ενθουσιασμού στο κοινό. Ποιοι ξεχωρίζουν; Σπανούλης, ο ένας και μοναδικός με 22 πόντους και το θυελλώδες δεύτερο 20λεπτο. Ο Περπέρογλου σημειώνει 10, ο Σλούκας φτάνει τους 11 και από 5 βάζουν οι Παπανικολάου και Πρίντεζης.

Βράδυ Τρίτης, 9 Μαϊου της εφετινής σεζόν στο φλεγόμενο ΣΕΦ. Σλούκας 22, Βεζένκοφ 17, Παπανικολάου 14. Τέλος. Όλη η ιστορία του Ολυμπιακού στο …πιάτο! Οσες φορές έφτασε ψηλά, το έκανε πολύ απλά γιατί είχε στο ρόστερ του παίκτες μεγάλης αξίας, γεγενείς. Παίκτες που το έλεγε η καρδιά και η ψυχή τους και γνώριζαν τις απαιτήσεις που δημιουργεί αυτή η βαριά φανέλα. Ναι, κάποιες στιγμές βοηθούν οι ξένοι όπως ο Λο στο Λονδίνο ή ο Γουόκαπ με τον Φαλ στην εφετινή σειρά, το συμπέρασμα ωστόσο είναι πως ο λεγόμενος «ελληνικός κορμός» παντού και πάντα έχει τον πρώτο λόγο. Ενίοτε και τον τελευταίο.
Όταν ο Ολυμπιακός …έχανε στηρίγματα τέτοιου είδους , αναμφίβολα έπρεπε να τα αναπληρώσει. Δεν γινόταν άμεσα. Αλλά η αλυσίδα αυτή στο μπάσκετ δεν πρέπει να σπάσει ποτέ. Χωρίς να είναι η εγχώρια παραγωγική διαδικασία στα καλύτερά της, βλέποντας το παρελθόν μιας ομάδας, αντιλαμβάνεσαι τη δύναμή της. Και τι ανοιχτούς ορίζοντες έχει ποντάροντας πάντα στο …γαλάζιο στοιχείο.

- Η βαθμολογία στη League Phase του Champions League και η θέση του Ολυμπιακού
- Γιουβέντους – Πάφος FC 2-0: Οι μαχητικοί Κύπριοι «λύγισαν» από δύο γκολ σε έξι λεπτά (vid)
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 6ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Μπενφίκα – Νάπολι 2-0: «Ζωντανοί» για πρόκριση οι «Αετοί» (vid)
- Λεβερκούζεν – Νιουκάστλ 2-2: Ο Γκριμάλντο στο 88΄ έστειλε την Μπάγερ στους 9 βαθμούς πριν το Καραϊσκάκη (vid)
- Μπριζ – Άρσεναλ 0-3: Άνετοι, ωραίοι και 6Χ6 για τους Κανονιέρηδες (vid)
- Ντόρτμουντ – Μπόντο Γκλιμτ 2-2: Οι Νορβηγοί έριξαν «βόμβα» στη Γερμανία (vid)
- Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Τεράστιο «διπλό» με ανατροπή, γα την αρμάδα του Γκουαρντιόλα (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442