Την εμφάνισή τους στις ελληνικές θάλασσες έχουν κάνει ήδη για φέτος οι μωβ μέδουσες, οι οποίες είναι οι πιο τοξικές και οι πιο επικίνδυνες για τον άνθρωπο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, έχουν παρατηρηθεί κυρίως στο Ιόνιο Πέλαγος, στους Παξούς και στην Κέρκυρα, καθώς και σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις σε παραλίες της Αττικής, αλλά και στη νότια Πελοπόννησο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, η θερμοκρασία της θάλασσας είναι αυξημένη φέτος κατά έναν βαθμό Κελσίου και κατά 1,5 βαθμό η θερμοκρασία στη στεριά.
Το φαινόμενο αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με την κλιματική αλλαγή.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας