Κοπάδια από μαύρες μέδουσες γέμισαν τις θάλασσες του Πηλίου – Είναι επικίνδυνες;
Οι παραλίες στον Βόλο γέμισαν με μαύρες μέδουσες - «Θορυβήθηκαν» περαστικοί και κολυμβητές.
Οι μέδουσες επέστρεψαν στις ακτές του Βόλου, μετά την περσινή τους έντονη παρουσία. Σύμφωνα με το gegonotanews.gr το παραλιακό μέτωπο από τον Μάραθο, την Νέα Αγχίαλο και τις ακτές του Πηλίου, έχει γεμίσει από κοπάδια μεδουσών, οι οποίες ανήκουν στο είδος Aequorea forskalea και είναι ακίνδυνες.
Κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν ότι τις τελευταίες ημέρες ο πληθυσμός τους αυξήθηκε, μετατρέποντας το χρώμα της θάλασσας από γαλάζιο σε μαύρο.
Το τσίμπημά της δεν είναι επικίνδυνο, αλλά η εικόνα με την παραλία της Αφήσου να είναι γεμάτη μαύρες μέδουσες, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο του τοπικού σάιτ, «θορύβησε» περαστικούς και κολυμβητές.
Οι μέδουσες αυτές αντέχουν σε κρύα νερά και θα φύγουν σύντομα ενώ το φαινόμενο δεν είναι τοπικό, καθώς παρόμοιες μέδουσες έχουν κατακλύσει από τις αρχές Μαρτίου παραλιακές περιοχές και της Αττικής.
Σύμφωνα με ερευνητές του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών), η ενίσχυση της εμφάνισης σμηνών μεδουσών τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο, ενδεχομένως αποτελεί την απόκριση στις συσσωρευτικές επιπτώσεις ορισμένων ανθρωπογενών επιδράσεων, με σημαντικότερες την κλιματική αλλαγή (αυξημένη θερμοκρασία της θάλασσας) και την υπεραλίευση.
- «Στη λίστα της Μάντσεστερ Σίτι ο Μαρέσκα αν φύγει ο Γκουαρντιόλα» (pic)
- Λαθρεμπόριο: Με GPS, κάμερες και X-Ray η παρακολούθηση φορτηγών
- «ASTORIA»: Μια ιστορία για τον έρωτα, τη δύναμη και την επιβίωση στο θέατρο Παλλάς
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Φοιτητικές εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες στα πανεπιστήμια όλης της χώρας
- Το κόμμα Τσίπρα φέρνει αναβρασμό στο ΣΥΡΙΖΑ: Το μέτωπο Πολάκη και Παππά πιέζει Φάμελλο για το μεγάλο «ξεκαθάρισμα»
- Άσκηση: Γιατί αργείς να δεις αποτελέσματα;
- ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία σήμερα και συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος στις 10:30 – Τι ισχύει για τα σχολεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 13.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-16834998-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442