Καναδάς – Φόρο στους ανεμβολίαστους θα επιβάλει το Κεμπέκ – Πόσους αφορά
«Εξετάζουμε μια εισφορά υγείας για όλους τους ενήλικους που αρνούνται να εμβολιαστούν»
Το Κεμπέκ, η καναδική επαρχία που πλήττεται από το κύμα της παραλλαγής Όμικρον, θα επιβάλει τις επόμενες εβδομάδες έναν νέο φόρο, την αποκαλούμενη «εισφορά υγείας», την οποία θα καταβάλουν μόνο όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19.
«Εξετάζουμε μια εισφορά υγείας» για «όλους τους ενήλικους που αρνούνται να εμβολιαστούν» επειδή οι άνθρωποι αυτοί «συνιστούν οικονομικό βάρος για όλους τους κατοίκους του Κεμπέκ» ανέφερε ο πρωθυπουργός της επαρχίας, Φρανσουά Λεγκό.
10% οι ανεμβολίαστοι
Σύμφωνα με τον Λεγκό, το 10% των κατοίκων που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει καμία δόση εμβολίου, δεν θα πρέπει να «βλάπτει» το 90% που έχει εμβολιαστεί. «Δεν θα οφείλουν όλοι να πληρώνουν» την εισφορά, επέμεινε, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση της γαλλόφωνης επαρχίας θέλει να είναι «σημαντικό το ποσό» που θα καλούνται να καταβάλουν οι ανεμβολίαστοι.
«Καταλαβαίνω και συναισθάνομαι τη γκρίνια σε βάρος της μειονότητας των ανεμβολίαστων οι οποίοι, κατ’ αναλογία, κατακλύζουν τα νοσοκομεία μας» πρόσθεσε.
Ο Λεγκό είπε ότι το 10% των ανεμβολίαστων αντιπροσωπεύει το 50% των νοσηλευομένων σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σχολιάζοντας ότι αυτή η κατάσταση είναι «σοκαριστική».
Περιορισμοί
Για να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα της πανδημίας, το Κεμπέκ ανακοίνωσε στις 30 Δεκεμβρίου την εκ νέου επιβολή ορισμένων περιορισμών, όπως είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ και η απαγόρευση συγκεντρώσεων σε σπίτια. Συνολικά, 2.742 άνθρωποι που νοσούν από την Covid-19 νοσηλεύονται και οι 255 από αυτούς βρίσκονται σε ΜΕΘ.
Αύξηση νοσηλειών
Οι νοσηλείες αυξάνονται και στο Οντάριο, τη γειτονική και πολυπληθέστερη επαρχία του Καναδά. Στα νοσοκομεία της επαρχίας νοσηλεύονται 3.220 άνθρωποι (+753 εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο) και οι 477 σε ΜΕΘ (+39 εισαγωγές).
- Χρυσός: Δεν πτοούνται οι ταύροι από τα ρεκόρ του 2025
- Γλυκά Νερά: Ηλικιωμένοι ξεγέλασαν απατεώνα που παρίστανε υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ
- Fidelity International: Η επενδυτική στρατηγική του 2026
- Μυστήριο με πτήση του «αεροπλάνου της Αποκάλυψης» πάνω από το Λος Άντζελες – Τα σενάρια & οι θεωρίες
- Διαδηλωτής εισέβαλε στην πρεσβεία του Ιράν στο Λονδίνο και αντικατέστησε την σημαία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]
- Ιταλία: Ο Μάριο Ντράγκι θα ήταν κατάλληλος, ως ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ για την Ουκρανία
- Αταλάντα – Τορίνο 2-0: Νίκη Ευρώπης για την ομάδα του Μπέργκαμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442