Η εκπομπή «Ελένη» βρέθηκε, ενόψει των Χριστουγέννων, στο παλαιότερο παιχνιδάδικο της Ελλάδας.
Το παιχνιδάδικο Δαμίγος άνοιξε τις πόρτες του το 1925. Ο πατέρας του Νίκου Δαμίγου, Αντώνης, ήρθε από τη Σαντορίνη και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας δημιούργησε αρχικά μια αποθήκη ψιλικών όπου αργότερα έβαλε και παιχνίδια.
Τη δεκαετία του ‘70, όταν και ουσιαστικά το μαγαζί ανέλαβε ο Νίκος Δαμίγος, έκανε στροφή στο ποιοτικό παιχνίδι. Από τότε μέχρι και σήμερα το παιχνιδάδικο Δαμίγος είναι γνωστό ως το μαγαζί με τα ποιοτικά παιχνίδια.
Τσίγκινα και κουρδιστά παιχνίδια, μουσικά κουτιά, ξύλινες σβούρες, συλλεκτικές κούκλες και στρατιωτάκια είναι ορισμένα από τα νοσταλγικά παιχνίδια που διαθέτει το μαγαζί.
Ο Νίκος Δαμίγος, στα 79 του σήμερα, αφηγείται την ιστορία του παιχνιδάδικου, τα ποιοτικά παιχνίδια που αγάπησε και το πείσμα του να κρατήσει ανοιχτό το μαγαζί παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.
Δείτε στο σχετικό βίντεο τη συγκινητική ιστορία του
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας