Λευκορωσία : «Πρόβατα τηλεκατευθυνόμενα από το εξωτερικό» χαρακτηρίζει τους διαδηλωτές ο πρώην πρόεδρος Λουκασένκο
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις, οι οποίες κατεστάλησαν βίαια, κατά της αμφιλεγόμενης επανεκλογής του στις χθεσινές προεδρικές εκλογές, είναι τηλεκατευθυνόμενες από το εξωτερικό και επανέλαβε ότι δεν θα επιτρέψει να διχαστεί η χώρα του
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις, οι οποίες κατεστάλησαν βίαια, κατά της αμφιλεγόμενης επανεκλογής του στις χθεσινές προεδρικές εκλογές, είναι τηλεκατευθυνόμενες από το εξωτερικό και επανέλαβε ότι δεν θα επιτρέψει να διχαστεί η χώρα του.
«Καταγράψαμε κλήσεις από το εξωτερικό. Από την Πολωνία, τη Βρετανία και την Τσεχική Δημοκρατία υπήρξαν κλήσεις για να τηλεκατευθύνουν, συγχωρήστε την έκφραση, τα πρόβατά μας», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «κουκλοπαίχτες στην Τσεχία» έδωσαν εντολή στην αντιπολίτευση «να οδηγήσει τους ανθρώπους να βγουν στους δρόμους και να ζητήσουν διαπραγματεύσεις για μια μεταβίβαση της εξουσίας».
Η αντιπολιτευόμενη υποψήφια Σβετλάνα Τιχανόφσκαϊα απέρριψε νωρίτερα σήμερα τα επίσημα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών, σύμφωνα με τα οποία ο Λουκασένκο κατήγαγε μια συντριπτική νίκη, καταγγέλλοντας νοθεία και σημείωσε ότι οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν.
«Η απάντηση θα είναι ανάλογη. Δεν θα επιτρέψουμε να διχαστεί η χώρα», πρόσθεσε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του τις οποίες επικαλείται το Belta.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο εμφύλιος στο Σουδάν συμπλήρωσε 1000 ημέρες από την έναρξή του – Νέα εξοπλιστικό
- Ισημερινός: Βρήκαν 5 ανθρώπινα κεφάλια να κρέμονται σε τουριστική παραλία
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)



























![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)


![Ρωσία: Τρεις πλατφόρμες γεώτρησης χτυπήθηκαν από την Ουκρανία – Πόσο έχει πέσει η παραγωγή αργού της Μόσχας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/maria-lupan-hy97yy3e03A-unsplash-1-1-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442